Facebook "Artık Messenger'da bağlantınız var." uyarısını azaltıyor

Facebook

Eğer Messenger kullanıyorsanız, "Artık Messenger'da bağlantınız var" uyarısını mutlaka görmüşsünüzdür. Daha önce eklediğiniz birinin mobilde Messenger kullanmaya başlamasıyla ya da yeni bir kişiyi arkadaş olarak eklemenizin ardından çıkan bu uyarıyla daha az karşılaşmanız artık mümkün.

Messenger'ın mesajlaşma kısmında yayınlanan bu uyarı, kullanıcıları genellikle mesajlaşmaya teşvik etmek için kullanılıyor. Messenger'ın WhatsApp ya da WeChat gibi diğer mesajlaşma uygulamalarına kıyasla daha yavaş bir büyümeye sahip olduğunu düşündüğümüzde Facebook'un bu uyarıyı yayınlamasını olağan karşılayabiliriz.

Ancak şirket son zamanlarda kullanıcıların bundan rahatsız olabileceğini düşünmüş olmalı ki, büyümeye katkıda bulunması için yayınladığı bu uyarıyı azaltmaya karar verdi. Bir Facebook sözcüsünün bu konuda yaptığı açıklama ise şu şekilde:

Bir arkadaşları Messenger'a katıldığında bildirim almanın birçok kişi tarafından takdir ettiğini gördük. Bununla birlikte, bu bildirimleri daha az görmek isteyen kişilere zamanla daha az bildirim göndermek için makine öğrenimini kullanarak bu bildirimleri daha da kullanışlı hale getirmek için çalışıyoruz. İnsanların bu yolda gönderdiği tüm geri bildirimleri memnuniyetle karşılıyoruz. Bu nedenle, ürünü daha iyi hale getirmemize yardımcı olduğu için lütfen geri bildirimlerinizi bize iletmeye devam edin.

Dolaysıyla bu uyarıların bir gün içinde tamamen ortadan kalkması söz konusu değil. Ancak Messenger, bir konuşma başlatmak için bu spamvari uyarıları açmadığınızı fark ettiğinde size bu bildirimleri göndermeyi yavaş yavaş azaltacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.