Mastercard, Türkiye'deki ilk Mastercard B2B uygulamasında Coca-Cola İçecek ile iş birliği yaptı

Mastercard, Türkiye'deki ilk Mastercard B2B uygulamasında Coca-Cola İçecek ile iş birliği yaptı

Mastercard, ilk Masterpass B2B ticari çözümünü Türkiye’de, Coca-Cola İçecek ile birlikte hayata geçirdi.

Türkiye genelinde 300 binden fazla satış noktası bulunan Coca-Cola İçecek’le İzmir’de pilot olarak başlatılan uygulamanın kısa sürede tüm ülkedeki Coca-Cola İçecek satışı yapan işletmeler için hayata geçirilmesi planlanıyor.

Bu uygulama ile Coca-Cola İçecek satış temsilcileri, yanlarında taşıdıkları cihazlar aracılığıyla siparişleri alabilecek; müşteriler ise ödemelerini Masterpass sayesinde normalden daha hızlı bir şekilde tamamlamış olacaklar. Masterpass altyapısı ile Coca-Cola İçecek için hayata geçirilen bu uygulama, hızlı tüketim ürünleri sektöründeki B2B dijital ödemelerde yeni bir döneme girildiğini gösteriyor diyebiliriz.

Satış temsilcileri ve müşteriler için ayrı ayrı kolaylık sağlıyor

Coca-Cola İçecek satış temsilcileri müşteri ziyareti sırasında, beraberlerinde taşıdıkları cihazlarıyla ticari işletmenin siparişlerini girecek, Masterpass B2B uygulaması sayesinde işletmeye çalıştığı bankadan o anda tek seferlik şifre gelecek. Satış temsilcisi ilgili şifreyi cihazına girecek ve şifre onaylandıktan sonra Masterpass’e kayıtlı kredi/banka kartı ile ödeme ve satış işlemi tamamlanmış olacak. Bu sayede Coca-Cola İçecek müşterileri, ödemelerini çalıştıkları banka üzerinden daha hızlı bir şekilde gerçekleştirmiş olacaklar.

Masterpass B2B uygulaması hem maliyeti azaltıyor hem de zamandan kazanılmasını sağlıyor. Masterpass B2B ile POS cihazı kullanımı azalırken operasyonel verimliliğin de artacağını söylemek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.