IdeaSoft, mobil e-ticaret altyapı sağlayıcısı Mapplico'ya yatırım yaptı

IdeaSoft, mobil e-ticaret altyapı sağlayıcısı Mapplico'ya yatırım yaptı

Türkiye'nin önemli e-ticaret yazılım sağlayıcılarından IdeaSoft, hızla büyüyen mobil uygulama alanındaki ihtiyaçlara yeni çözümler üretmek amacıyla, mobil e-ticaret altyapı sağlayıcısı Mapplico'ya yatırım yaptı. Bu yatırım ile birlikte Ideasoft, Mapplico'nun sunduğu hizmetleri ve çözümleri hem ulusal hem global pazara yayarak e-ticaret dünyası için önemli uygulamalar sunmayı hedefliyor.

Melih Özal tarafından kurularak Startupbootcamp ile hayata geçirilen Mapplico, bu yatırımla birlikte Ideasoft’un e-ticaret alanındaki tecrübesini de arkasına alarak yerli ve yabancı pek çok ticari platforma mobil e-ticaret alanında çözümler üretmeyi hedefliyor. Mapplico, internet sitesi olmayanları online ticarete yönlendirebildiği gibi, kod yazmayı bilmeyenler için kolayca mobil uygulama oluşturulmasının da önünü açıyor. Girişim ayrıca pek çok e-ticaret ve ödeme altyapısı ile entegre hizmet veriyor.

Dünya genelinde 200’den fazla müşteriye native e-ticaret uygulamaları sunan Mapplico'nun IdeaSoft'un yaptığı yatırım öncesinde Hayati Molinas, Birkan Babakol, Ender Varlık ve Ömür Filiz'den de yatırım desteği aldığını belirtelim.

Mobil e-ticaret yatırımıyla ulusal ve global ölçekte yaptıkları yatırımın önemli olduğunu vurgulayan IdeaSoft Yönetim Kurulu Başkanı Seyhun Özkara, ülkemizde yüzde 75’e ulaşan akıllı telefon penetrasyonu ile internet trafiğinin yüzde 61’inin mobil üzerinden gerçekleştiğini, bu sayede Türkiye’de mobil alışveriş trendinin artış göstermesiyle beraber 42,2 milyar liralık büyüklüğe ulaşan e-ticaret pazarında her 3 siparişten birinin mobil cihazlar aracılığıyla verildiğini sözlerine ekledi. Ayrıca IdeaSoft'un bundan sonraki süreçte de e-ticaret odağında farklı ihtiyaçlara yönelik inovatif çözümler üretmeye devam edeceğinin altını çizdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.