Ripple CEO'su Brad Garlinghouse: "2019'da binlerce banka kripto para ürünleri kullanacak"

Ripple CEO'su Brad Garlinghouse:

Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla yerinde takip ettiğimiz Money 20/20 2018 etkinliğinden güncel haberleri sizinle paylaşmaya devam ediyoruz. Kripto para birimlerinden Ripple'ın CEO'su Brad Garlinghouse da 2019'da -kendi deyimiyle- düzinelerce bankanın kripto para ürünleri kullanacağını söyledi.

Garlinghouse'ın söylediklerine göre Ripple, bankalar arasındaki sınır ötesi para işlemlerini, mevcut sisteme göre daha hızlı ve daha ucuz bir şekilde sağlayan bir çözüm geliştiriyor. Bu yeni çözüm de blockchain teknolojisine dayanıyor. Ripple'ın kripto para birimi olmanın yanında birçok farklı blockchain tabanlı ürüne sahip olduğunu belirtelim. Bunlardan biri şu anda Santander de dahil olmak üzere bir dizi banka tarafından kullanılan xCurrent. Ürün, işlemlerin daha hızlı yapılması için gerekli olan bilgilerin kontrolünü gerçekleştiriyor ve çalışmak için herhangi bir kripto para birimi gerektirmiyor.

Ripple ayrıca, gelişmekte olan pazarlarda faaliyet gösteren kurumları hedefleyen bir ürün olan xRapid olarak bilinen başka bir çözüme de sahip. Gelişmekte olan piyasalara yapılan ödemeler, genellikle dünya çapında önceden finanse edilen yerel para hesaplarına ihtiyaç duyuyor, bu da likidite maliyetlerinin yüksek olduğu anlamına geliyor. Bu çözümde XRP'ye dönüştürülmüş para xRapid sistemine gönderilecek ve Ripple bunun yeniden dönüşümünü hızla gerçekleştirmiş olacak.

XRP'nin dört saniyelik bir işlem süresi olduğundan, bu işlem hızlı olacağı düşünülüyor. Western Union ve Moneygram gibi bazı şirketler, xRapid'i denemeye başlamış olsalar da hiçbiri şu anda "tam anlamıyla" bu çözümü kullanmıyor. Ancak Ripple CEO'su Brad Garlinghouse, 2019'un sonuna kadar birçok bankanın bu çözümleri kullanacağının altını çiziyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.