Apple, Sağlık Kayıtları API'sini geliştiricilere açtı

Apple, Sağlık Kayıtları API'sini geliştiricilere açtı

Apple'ın gelenekselleşen geliştirici konferansı WWDC 2018'de Sağlık Kayıtları API'sinin geliştiricilerin kullanımına açıldığı duyuruldu. Bu konuya açılış konuşmasında yer verilmedi fakat internet sitesinde duyuruldu.

2018 yılı başlarında duyurulan Apple'ın Sağlık Kayıtları uygulaması şimdiden 500'den fazla hastane ve kliniki ile işbirliği yapmış durumda. Apple şimdiden Fast Healthcare Interoperability Resources'u kullanarak (FHIR - sağlık kayıtlarının tanımlamasına yönelik kullanılan bir standart) şifrelenmiş hasta bilgilerini telefonlarından doğrudan araştırmacılara gönderebiliyor.

Sağlık Kayıtları API'si geliştiricilerin Sağlık Kayıtları uygulaması ile konuşabilen ve etkileşimde olan üçüncü parti uygulamalar geliştirimesine olanak sağlıyor.

Kullanıcılar eğer Sağlık Kayıtlarına erişim izni verirse geliştiricilerin uygulamaları bu verilere erişerek diyabet takibi, ilaçların zamanlaması ve takibi, eksik ilaçların veya bitecek olanların tekrar temini için hatırlatmalar, beslenme ve diyet takibi gibi birçok farklı uygulama geliştirebilecek ve tabii ki bu veriler araştırmalarda da kullanılabilecek. Apple'ın açıklamasına göre yeni uygulama ekosistemi 2018 yılı sonlarına doğru hazır olacak.

Apple'ın operasyonlardan sorumlı başkanı Jeff Williams yaptığı yazılı açıklamada "Sağlık Kayıtları API'si, geliştiriciler ve araştırmacılar topluluğuna açıldıktan sonra, tüketiciler her gün kullandıkları uygulamalarla sağlık ihtiyaçlarını kişiselleştirebilirler" dedi.

Olası güvenlik problemlerinin önüne geçebilmek için Sağlık Kayıtları, kullanıcıların iPhone'unda şifrelenecek ve koruma altına alınacak. Kullanıcılar bu verileri üçüncü bir tarafla paylaşmaya karar verdiği zamanda bu veriler herhangi bir Apple sunucusuna geçmeden doğrudan üçüncü parti sunucuya aktarılacak. Yani doğrudan telefondan alınacak bu veriler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.