Yenilenen tvOS (12) WWDC 2018'de tanıtıldı

Yenilenen tvOS (12) WWDC 2018'de tanıtıldı

WWDC 2018'in önemli başlıklarından biri de büyük ekranda keyif yapmayı sevenlerin işletim sistemi tvOS 12 oldu. tvOS 12, Dolby Atmos ses desteği, yeni canlı yanınları ve yeni ekran görüntüleri -özellikle uzaydan çekilmiş nefes kesici görüntülerle- Apple TV 4K’nın sunduğu sinema deneyimini üst seviyeye taşıyor.

Apple TV, en geniş 4k HDR arşivine sahip ve müşterilerin iTunes arşivlerinde yer alan, daha önce satın alınmış filmleri ücretsiz olarak 4K HDR’a yükseltme olanağı sunuyor. 4K HDR görüntü kalitesi gerçekten ciddi bir fark yaratıyor.

tvOS 12'nin en önemli yeniliklerinden biri bu sonbaharda kullanıcılarına sunmaya başlaycağı  ses destekli film arşivi. Dolby Atmos, Dolby loboratuvarlarının sinemalar için geliştirdiği yeni nesil üç boyutlu bir ses teknolojisi. Bu teknolojiyi destekleyen filmleri izlerken sinema salonu deneyimi yaşayabileceksiniz.

Apple TV'nin geçtiğimiz yıl içerisinde yüzde 50 büyüdüğünü Tim Cook sunumun başında paylaşmıştı.

Tam da bu nedenle tüm dünyadaki video sağlayıcılar müşterilere abonelik sunmak için Apple TV 4K’yı tercih etmeye başlıyor. Apple bugün, ABD’nin ikinci büyük kablolu yayın operatörü Charter Communications’ın müşterilerine Apple TV 4K’yı sunmaya başlayacağını duyurdu. Büyüme sadece ABD ile sınırlı değil. Apple TV'de yer almaya başlayan yayıncılar arasında geçtiğimiz ay sizlerle paylaştığımız Fransa’daki CANAL+ ve İsviçre’deki Salt'da yer alıyor.

Havadan çekilmiş görüntülerden oluşan ekran koruyucular Apple TV kullanıcılarının favorisi ve tvOS 12 ile birlikte, daha da yükseklerden çekilmiş görüntüler geliyor. Apple, Uluslararası Uzay İstasyonu Ulusal Laboratuvarı ve Uzayda Bilimin Gelişmesi Merkezi (CASS) ile işbirliği yaparak, NASA astronotları tarafından uzaydan çekilmiş yepyeni görüntüleri elde etti. Böylece, Apple TV müşterileri 4K HDR kalitesinde sunulan daha da fazla etkileyici manzaraların keyfini yaşayabilecek. Ayrıca, havadan çekilmiş görüntülerden oluşan ekran koruyucular daha interaktif olacak ve izleyicilerin konum bilgilerini görmesine ve düzinelerce etkileyici görüntü arasında geçiş yapmasına olanak tanıyacak.

Son olarak tvOS 12 güncellemesiyle iOS 12 ile kullanıcıları, Apple TV uygulamalarında kolayca oturum açmak için iPhone ve iPad’deki parolalarını Apple TV’ye Otomatik Doldurma ile güvenli bir şekilde girebilecek ve kontrol için Siri’yi kullanarak Apple TV’yi kontrol edebilecekler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.