Metlife Foundation Financial Health Forum Türkiye'nin kazanan girişimleri belli oldu

Metlife Foundation Financial Health Forum Türkiye'nin kazanan girişimleri belli oldu

MetLife Foundation ve Village Capital tarafından, BUBA desteğiyle 31 Mayıs'ta düzenlenen “MetLife Foundation Financial Health Forum Türkiye”, Türkiye'deki düşük-orta gelirli ailelerin ve KOBİ'lerin finansal refahını iyileştirmek, kredi ve diğer kaynaklara erişimlerini arttırmak amaçlı ürünler geliştiren 11 adet erken dönem fintech girişimini bir araya getirdi.

Programın sonunda, Tekkredi ve Microfon girişimleri, MetLife Foundation'dan 20 bin dolarlık ödülü kazanmaya hak kazandı. 31 Mayıs'ta düzenlenen forum, finansal refah üzerine çalışan girişimleri desteklemek için Polonya, Ukrayna, Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye'yi kapsayan dört etaplı bir program kapsamında gerçekleştirildi. Dördüncü ve son forum ise önümüzdeki aylarda Ukrayna'da düzenlenecek.

Metlife Foundation Financial Health Forum Türkiye'ye katılan ve kazanan girişimleri aşağıda detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

Akaunting: Küçük işletmelere ve serbest meslek sahiplerine yönelik ücretsiz, açık kaynaklı ve çevrimiçi muhasebe yazılımı.

ComPay: Bankalar, üye işyerleri ve müşterileri entegre bir sistemde bir araya getirerek finans deneyimlerini genişletiyor.

Fongogo: Yaratıcı projeler ve start-up'lara hibe olarak ve hisse karşılığı fon toplayan bir kitle fonlama(crowdfunding) platformu.

Kiraplus: Ev sahipleri, kiracılar, emlak komisyoncuları ve emlak yöneticilerini bir araya getirerek kiralama sürecinde stresi ve riski azaltan, farklı ödeme yöntemleri geliştiren ve sigorta ürünleri sunan bir dijital platform.

Kredico: Şirketlerin vadeli satış yapmadan önce müşterilerinin ya da iş ortaklarının risklerini ölçebileceği, kullanıcı dostu bir kredi notu platformu.

Manim: Banka hesaplarını birleştiren ve ERP (kurumsal kaynak planlama) yazılımlarını senkronize eden bir platform.

Microfon: Öğrencilerin bireysel bağışçılar ve bankalar üzerinden finansal ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olan bir kitle fonlama platform.

Miks: Küçük ve orta ölçekli yatırımcıların, şimdiye kadar sadece kurumsal yatırımcılara açık olan portföy yönetimi hizmetlerinden yararlanmasına olanak sağlayan bir yatırım platformu.

Nakitex: Kullanıcıların mağazalar, kafeler, perakende satış noktaları gibi yerlerden nakit çekebilmesini sağlayan bir mobil uygulama.

Paym.es: Kullanıcılara bir dizi soru sorarak ürün almalarına ve satmalarına yardımcı olan, anında mesajlaşma uygulamalarıyla bir arkadaşla sohbet etmek kadar kolay kullanılan bir chatbot.

Tekkredi: Borç konsolidasyonu için kişileri bankalarla bir araya getiren, risk temelli sigorta üzerine odaklanan bir kredi platformu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.