Fransız yayıncı Canal+, kablo yayından Apple TV'ye geçiyor

Fransız yayıncı Canal+, kablo yayından Apple TV'ye geçiyor

Fransız teknoloji haber sitesi Next INPact'in haberine göre Fransa'nın ilk premium yayıncısı Canal+ uzun yıllardır kullanımda bulunan kendi kablolu yayın kutusu yerine Apple ile yaptığı iş birliği sonucu Apple TV'yi önermeye başlıyor.

Bu iş birliği doğrultusunda Canal+ yayınlarına erişmek isteyen kullanıcılar Apple TV paketlerine ek olarak 6 Euro ödeme yaparak tüm yayınlardan faydalanabilecekler. Apple TV üzerinde bulunan myCanal uygulaması sayesinde Canal+ yayınları Apple TV üzerinden erişilebilir duruma getirilmiş. Uydu yayını ile devam etmek isteyen kullanıcılar ise aynı şekilde eski kutularını kullanmaya devam edebilecekler, en azından şimdilik.

Canal+ bir kablo yayıncısının dijital bir dağıtıcıyı kullanmaya başladığı ilk örnek değil. Daha önce Comcast, kullanıcılarının Roku cihazını bir kablolu yayın cihazı gibi kullanmalarına izin vermeye başlamıştı. Comcast aboneleri bu deneme sürecinde dilerseler cihazlarını Roku ile değiştirebiliyordu fakat Comcast bu süreçte evde en az bir adet Comcast kutusunu zorunlu tutuyordu ve bunu teknik nedenlere bağlıyordu.

Canal+ Fransa dışında bilinmeyen güçlü bir konuma sahip olmasa da diğer ülkelerdeki emsalleri bu hamleleri görerek gelecek yönelik nasıl adımlar atmaları gerektiğini düşünmeye başlayacaklardır. Dünyanın dört bir yanındaki kablolu yayın sağlayıcıları içerik dağıtım yöntemlerinin hızla değiştiğine ikna olmazlarsa büyük kayıplar yaşamaya mahkum gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.