Finansal hizmetler şirketi iyzico, Doğu Avrupa'ya açılıyor

Finansal hizmetler şirketi iyzico, Doğu Avrupa'ya açılıyor

Ülkemizin en önemli finansal hizmetler şirketlerinden olan iyzico, Webrazzi olarak Amsterdam'dan takip ettiğimiz Money20/20 2018'de önemli bir duyuru yaptı. Doğu Avrupa ülkelerine açılacağını sponsorları arasında bulunduğu Avrupa’nın en büyük Fintech organizasyonu Money20/20 2018'de paylaşan iyzico, toplamda 12 Doğru Avrupa ülkesinde faaliyet gösterecek.

iyzico tarafından Money20/20 2018 sahnesinde yapılan açıklamalara göre şirket, faaliyet alanını, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Hırvatistan, Litvanya, Letonya, Romanya, Polonya, Slovenya, Slovakya, Yunanistan ve Macaristan’a taşıyacak. Türkiye’deki KOBİ’leri dijitalleştiren iyzico’nun tecrübesini Doğu Avrupa’ya taşıyarak bölgenin ödeme şampiyonu olacağı vurgulanan açıklamalarda iyzico'nun Türkiye ve Doğu Avrupa arasında bir köprü kuracağı ve bu sayede uluslararası ticaretin önündeki engelleri de kaldırmayı hedeflediği belirtildi.

17 binden fazla üye iş yeri ile çalışıyor

Yenilikçi bir ödeme sistemi şirketi olan iyzico’nun bu genişleme ile birlikte, şirketin bölgede yetersiz olan ödeme altyapısını güçlendireceği paylaşıldı. Kurulduğu günden bugüne 17 binden fazla üye iş yerinin dijitalleşmesini ve kolay ödeme almasını sağlayan iyzico‘nun Doğu Avrupa pazarında da Türkiye’deki genişlemesine benzer bir yapıda hareket etmeyi planladığı belirtildi.

Doğu Avrupa’nın internet kullanımı ve finansal kapsam anlamında dünyanın en büyük dördüncü dijital pazarı olduğuna dikkat çeken iyzico, bu potansiyele rağmen halihazırda Doğu Avrupa pazarında KOBİ’lere pratik ve dijital ödeme sistemi sunan bir çözüm ortağının bulunmadığının da altını çizdi.

Ayrıca e-ticaretin Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Litvanya, Polonya, Romanya ve Slovakya’da yıllık ortalama yüzde 10 ile yüzde 21’lik büyüme kaydettiği de vurgulandı. Ödeme alışkanlıklarının kültürel ve yerel geleneklerle bağlantılı olduğunun altını çizen iyzico CEO’su Barbaros Özbuğutu, yaptığı açıklamalarda Türkiye’de edindikleri tecrübelerden hareketle, Doğu Avrupa’ya da en iyi kalitede hizmet vereceklerini düşündüklerini paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.