Apple, Memoji ile Snapchat'in Bitmoji'sine rakip oluyor

Apple, Memoji ile Snapchat'in Bitmoji'sine rakip oluyor

Apple, dün WWDC 2018 etkinliğinde Animoji'ye getirdiği yeni güncellemeyi tanıttı. Memoji ismiyle öne çıkan bu yeni güncelleme, akıllara ilk anda Snapchat'in Bitmoji'sini getiriyor. Animojiler'in daha insansı ve kişiselleştirilmiş bir görünüm kazanmasını sağlayan Memoji, aynı zamanda yüz ifadelerini de algılayabiliyor.

Memoji oluşturmak isteyen kullanıcıların ise Animoji seçim ekranını sağa kaydırarak Memoji oluştur ikonuna basması yeterli. Kullanıcılar, bu adımdan sonra karşılarına çıkan menü üzerinden, sanal avatarlarını oluşturabiliyor. Üstelik Memoji; çil, ten rengi, saç şekli gibi detaylar ve gözlük, küpe gibi aksesuarlarla da kolayca kişiselleştirilebiliyor.

Oluşturulan Memoji avatarların tıpkı bir Animoji gibi Mesajlar uygulamasında kullanılması da mümkün. Memojiler aynı zamanda ön kamerayla yapılan özçekimlerde de kullanıcıların yüzlerinin yerini alabiliyor. Apple'ın kullanıcılarına Snapchat'in Bitmoji'sine benzer bir ürünle hitap etmeye çalışması oldukça ilgili çekici. Bu noktada bu teknoloji devinin Bitmojiyi almak yerine kendi ürününü üretmesi de dikkate değer. İlk olarak iPhone X'te karşımıza çıkan Animojiler'in oldukça ilgi gördüğünü düşünürsek, Apple'ın genç kitleyi yakalamak adına bu ürünü kişiselleştirdiğini de söyleyebiliriz.

Zira 2016 yılında Bitmoji’nin geliştiricisi Bitstrips’i 100 milyon dolara satın alan Snapchat, bitmoji ile genç kitlenin ilgisini çekmeyi başarmıştı. Şirket, bu yılın ocak ayında ise yaptığı bir güncelleme ile Bitmojileri daha çok kişiselleştirmek üzere Bitmoji Deluxe'u yayınladı.

Şimdilik sadece yüz ifadelerini algılayan ve bir  "Dil Dedektörü"ne sahip olan Memoji, bundan 9 ay önce arttırılmış gerçeklikle buluşan Bitmoji ile yarışabilecek mi emin değiliz. Ancak şimdilik Apple kullanıcılarının, Memoji'yı kullanmak isteyeceği kesin. Bu noktada Snapchat'in kullanım oranı daralan bir sosyal ağ olarak, mobil cihaz üreticisi Apple'ın karşısında pek de şansı olmayabilir. Üstelik şimdiye kadar artırılmış gerçeklik konusunda öne çıkan Snapchat, yazılım geliştiricilere kapılarını yeni yeni araladı. Ancak Apple, ARKit ile uzun süredir yazılım geliştiricilerin desteğini arkasına almış durumda.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.