Apple mobil reklamcılık işine geri dönüyor

Wall Street Journal'ın haberine göre teknoloji devi, Snapchat ve Pinterest gibi bazı büyük platformlarla Apple tasarımlı bir reklam ağına katılma konusunda görüşmelerde bulundu. Apple'ın bu ağına dahil olan platformlar kendi uygulamalarına yerleştirecekleri reklam alanları ile Apple reklam ağına katılabilecek ve gelir paylaşımı modeline dahil olabilecekler.

Apple'ın sadece App Store'da reklam yayınlamaya yönelik çalışmaların dışına çıkıyor olması bir gelişme. Böylece geliştiriciler bu reklam ağını kullanarak uygulama reklamlarını diğer platformlarda da yayınlayabilirler. Pinterest veya Snapchat gibi platformlarda kullanıcıların yapacağı bir arama sırasında ilgili bir uygulamanın reklamını göstermek etkili olacaktır.

Apple, mobil reklamcılık işine aslında çok da uzak değil. 2010 yılında iAD adıyla duyurduğu reklam ağı, mobil uygulama geliştiricilerinin uygulamaları içerisinde reklam gösterebilmesini sağlayacaktı fakat 2016 yılında kapatıldı. Aynı yıl Apple, uygulama marketi reklamlarını duyurdu.

Tim Cook Facebook gibi teknoloji şirketlerinin daha çok reklam geliri elde edebilmek amacıyla kullanıcıların çok fazla bilgisini toplayıp bunları kullanmasını daha önce eleştirmişti. Görünüşe göre  Apple bu yeni reklam ağında hedeflemeler için rakiplerinden daha az bilgi toplamaya çalışacak.

Henüz yeni mobil reklam ağının ne zaman ve tam olarak nasıl yayına açılacağına dair resmi bir bilgi açıklanmış değil. İlerleyen saatlerde başlayacak olan WWDC 2018'de bu konuya ilişkin de bir açıklama gelebileceği söylentiler arasında yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.