Amazon, Apple, Microsoft ve Alphabet 1 trilyon değerlemeye hızla ilerliyor

Amazon, Apple, Microsoft ve Alphabet 1 trilyon değerlemeye hızla ilerliyor

Gelirinin %40'ı akıllı telefonlarından sağlayan Apple, New York Borsası'nda 1 trilyon dolar şirket değerlemesine emin adımlar ile ilerliyor.

Microsoft'un 12 ayda hisselerinin yüzde 40 oranında değer kazanarak, rakibi Google'ın çatı şirketi Alphabet'in piyasa değerinin önüne geçtiğini duyurmuştuk. Microsoft New York Borsası'nda en değerli şirket konumunu alırken, Business Insider'ın paylaştığı bir grafik de dört teknoloji devi arasındaki kıyasıya yarışı gözler önüne seriyor.

Grafikte en dikkat çeken şirket şüphesiz Amazon. Şirket, 2014 yılı itibariyle büyümede hız kazanırken, 2017 ve 2018 yıllarında da büyük bir ivme kazanarak listede ikinci sıraya yerleşiyor. Apple'ın 1 trilyon değerlemeye ulaşması olduça yakın ancak rakiplerinin de  bu değere ulaşmaları çok da uzak değil gibi görünüyor. Özellikle Amazon ve Apple'ın yıl içinde yaşadığı sert düşüşler, yarışın lider isminin de değişebileceğinin sinyallerini veriyor.

Zira Amazon'un Web hizmetlerindeki başarısı, Apple'un her yeni bir iPhone'u piyasaya sunduğunda hisselerinin ortalama yüzde 30 artması, ellerindeki nakit parayı gelişmekte olan pazarlarda gelecek vadeden girişimlere yatırmalar, her birinin yaptığı yapay zeka teknolojilerine yönelik yatırımla değerlernin 1 trilyon dolara ulaşması oldukça yakın görünüyor.

Şirketlerden birinin 1 tirilyon dolar değerlemeyi geçmesi durumunda, onlar adına büyük bir kilometre taşı da tamamlanmış olacak. Yarışın kazanan kim olacak hep birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.