Girişim hızlandırma programları girişimlere neler katıyor?

Girişim hızlandırma programları girişimlere neler katıyor?

Londra’da gerçekleştirdiğimiz Webrazzi Connect: London konferansımızdaki "How to get the most out of startup accelerators" başlıklı panel ile girişimler ve hızlandırma programları ile ilgili önemli bilgiler paylaşıldı. Arda Kutsal'ın moderatörlüğünde gerçekleşen panele Startupbootcamp'ten Andy Shannon, Fitwell'den Barış ÖzaydınlıTürkiye İş Bankası'ndan Ceren Sayar ve LDN_LAB from Facebook'tan Julia Ognieva katıldı.

LDN_LAB hızlandırma programının Facebook'un girişimlere nasıl en iyi şekilde yardımcı oluruz sorusu üzerine ortaya çıktığını belirten Julia Ognieva, 3 aylık bir hızlandırma programına sahip olduklarını belirtti. Teknoloji ve girişim ekosistemini desteklemek istediklerini de dile getiren Ognieva, girişimlere Facebook'un bakış açısını kazandırdıklarını da paylaştı.

Kısa zaman önce Workup girişimcilik programının ikinci dönemini noktaladıklarını belirten Ceren Sayar, bankacılığın değiştiğini ve bu değişime ayak uydurmak için girişimleri rakip değil iş ortağı olarak görmeleri gerektiğini dile getirdi. Sadece Fintech değil teknolojiye odaklanan tüm girişimlere açık olduklarını belirten Sayar, girişimlere müşteri tabanlarına erişim sağladıklarını ve onlar için kampanya imkanları sağladıklarını da paylaştı.

18 ülkede 22 program!

Webrazzi ile uzun zamandır iyi ilişkilere sahip olduklarını dile getiren Andy Shannon, yaklaşık 4 yıldır İstanbul'da program düzenlediklerini paylaştı. Startupbootcamp'in toplamda 22 programa sahip oluğunu dile getiren Shannon, 18 ülkede hizmet verdiklerini de belirtti.

2014 yılında yapay zeka destekli bir fitness koçu olarak yola çıktıklarını belirten Fitwell kurucusu Barış Özaydınlı, ilk etapta Türkiye'de oldukça popüler olduklarını fakat hedeflerinin her zaman yurt dışına açılmak olduğunu belirtti. Microsoft'un hızlandırma programına dahil olduklarını ve yapay zeka konusunda Microsoft'tan destek aldıklarını da paylaşan Özaydınlı, İstanbul ofisinin haricinde dünya genelinde remote çalışan bir ekibe sahip olduklarını da dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.