Turkcell ve Tetaş Elektronik'ten dijital taksi uygulaması: Taxi 7x24

Turkcell ve Tetaş Elektronik'ten dijital taksi uygulaması: Taxi 7x24

Dijital operatör olma hedefi ile yola çıkan Turkcell, hem taksi müşterileri hem de şoförleri için geliştirilen bir mobil uygulama ile karşımızda. Tetaş Elektronik’in yeni nesil taksi platformu olan Taxi 7x24, mobil iletişim, içerik ve ödeme altyapısı için Turkcell ile iş birliğine giderek taksileri dijital hale getiriyor.

Tetaş Elektronik ve Turkcell iş birliği ile kullanıma sunulan Taxi 7x24 uygulaması, tek bir noktadan kontrol edilebilecek.  Taksilerin hangi dakika nerede oldukları görülebilirken, dijital hale gelen taksimetreler de yine aynı merkezden sıra beklemeden kolayca uzaktan güncellenebilecek.

Taxi 7x24 platformunun kullanımı için her taksi içine biri yolcu kullanımında olmak üzere iki adet tablet yerleştirilecek. Bu tabletler sayesinde şoförler, taksi çağrılarını kolayca alabilecek ve gidecekleri yeri navigasyon üzerinden rahatlıkla bulabilecekler. Taxi 7x24 kullanan taksi müşterileri ise tablet üzerinden internete girebilecek ve kendilerine sunulan çeşitli içeriklerle ulaşabilecek.

Paycell ve BiP ile entegre çalışıyor

Taxi 7x24 platformunun Turkcell servisleri ile entegre bir şekilde çalışacağını da belirtelim. Sisteme entegre hale getirilen BiP uygulaması ile yolcular kendisine en yakın taksiyi tek dokunuşla çağıracak. Turkcell'in ödeme sistemi Paycell sayesinde de yolcular isterse taksi ücretini Turkcell hattı üzerinden ödeyebilecek ve bunu ay sonunda gelen faturasında görecek.

Ayrıca kredi kartı üzerinden yapılacak ödemelerde de Paycell altyapısı kullanılabileceğini de ekleyelim. Müşteri alışverişini de yolculuk sırasında yapabilecek, mağazadaki herhangi bir ürünü Paycell altyapısı sayesinde zaman kaybetmeden tabletten satın alabilecek.

Taxi 7x24 projesi ile ilgili iş birliğinin duyurulduğu toplantıda konuşan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan, platformun Türkiye’de bir ilk olduğunu ve yolculuklarda dijital dönemi başlattığını belirtti. Dünyanın ilk dijital operatörü olarak bu alanda edindiğimiz tecrübelerimizi hemen her sektörle paylaşmaya ve ülkemize değer katmaya devam ettiklerini paylaşan Erkan, yaptığımız bu iş birliğiyle şimdi de taksileri dijital hale getirdiklerini söyledi.

Dünyada dijital dönüşüm ihtiyacının en yoğun olduğu sektörlerin başında taksi sektörünün geldiğini belirten Tetaş Elektronik Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin İncekara, bu ihtiyaca cevap verilmediği için bu alanda arayışlar ve yeni oyuncular ortaya çıktığını belirtti.

Turkcell'in Tetaş Elektronik iş birliği ve Taxi 7x24 platformu ile birlikte Uber, OlevCareem, BiTaksi ve iTaksi gibi önemli çözümlere rakip olduğunu da ekleyelim. Dilerseniz Taxi 7x24 uygulamasını Android için buradan, iOS için buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.