Nvidia'nın yeni ofisi 70.000 m2 alana inşa edilecek

Nvidia'nın yeni ofisi 70.000 m2 alana inşa edilecek

Teknoloji devlerinin yarıştığı alanlardan biri de pek farkında olmasak da devasa genel merkez binaları. Bu binaların tasarımı ve çalışanlarına sağladığı faydalar özellikle "yetenek" kapmaya çalışırken ve çalışanlarını içerde mutlu etmeye çalışırken faydalı olabiliyor.

22.000 m2 alana inşa edilen Endeavor binasından sonra Nvidia yine Santa Clara Kaliforniya'da inşa deceği yeni bir devasa bina hazırlığında. Yeni inşa edilecek olan bu bina Endeavor'un 3 katı büyüklüğünde olacak yani yaklaşık 70.000 m2 alanı kaplayacak ve adını yine bir eski uzay aracından alacak: Voyager!

Nvidia'nın 2017'de açılışını yaptığı Endeavor bir insanın adeta bir Nvidia işlemcisine giriyormuş gibi bir tasarıma sahipti. Yeşil ve keskin açılarla bu hissi yakalamaya çalışmışlardı. Paylaşılan ilk görsellere göre Voyager'de aynı şekilde Nvidia işlemcilerinden izler taşıyacak. Tabii bunun bir nedeni de yerel imar yasalarının dışına çıkamıyor olmaları.

Endeavor binasının yanına inşa edilecek olan Voyager ile beraber yaklaşık yüz bin metrekare alanı kapsayan bir alan Nvidia'nın merkezini oluşturmuş olacak. Her ne kadar "devasa" olsa da toplam bu büyüklük ile Nvidia'nın ofis alanı Apple'ın Cupertino'daki yeni merkez ofisi olan Apple Park'ın yarısı yarısından bile küçük bir alan. Nvidia'nın dünya genelinde yaklaşık 11.500 çalışanı bulunuyor ve Santa Clara'daki ekibi 5 bin kişilik. Yeni yapılan binanın Nvidia'nın büyüyen mühendis ekibine ev sahipliği yapması amaçlanıyor.

İlk binasında olduğu gibi Gensler mimarlık ofisi ile çalışan Nvidia'nın binasını Devcon inşaat firması yaklaşık 3,5 yılda tamamlamayı hedefliyor. İnşaatın yapımına önümüzdeki ay başlanması planlanıyor.

Techcrunch yazarı Nvidia'ya binalarına neden uzay araçlarının isimlerini sorduğunda aldığı cevap biraz ilginç fakat mantıklı gelmiş. Bu isimlerin seçilme nedeni Endeavor ve Voyager'ın ilk sesleri olan “En” ve “V” nin Nvidia'nın onurkenki ilk seslerine benzioyor olması. "Dia" sesi ile başlayan bir uzay aracı varsa bir sonraki binanın ismi şimdiden belli diyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.