Bitkileri ne kadar sıklıkla sulamanız gerektiğini hatırlatan uygulama: Planty

Bitkileri ne kadar sıklıkla sulamanız gerektiğini hatırlatan uygulama: Planty

Bitki sahibi olanlar, sulama işleminin göründüğü kadar kolay olmadığı konusunda hem fikir olacaklardır. Bazı bitkileri günlük, bazılarını haftalık sulamak gerekirken bazılarını birkaç ayda bir sulamak yeterli olabiliyor. Bitki sulamalarınızı hangi sıklıkta yaptığınızı hatırlamanıza yardımcı olacak bir uygulama ile sizi tanıştıralım; Planty.

Tamamen ücretsiz olan Planty'i, iOS uyumlu cihazınıza indirdikten sonra sisteme giriş yapmak için iki farklı yöntem karşınıza çıkıyor. Bunlardan biri "Facebook ile giriş yap seçeneği" iken diğeri de "e-posta adresiyle giriş" olarak karşımıza çıkıyor. Bu seçeneklerden ilk olarak Facebook ile giriş yapmayı denediğimde her ne kadar sisteme üye olmuş gibi görünsem de uygulama yeniden başlattığım her seferde beni sistemden attı ve sürekli giriş yapmak zorunda kaldım. E-posta ile üye olup üyeliğimi de onayladıktan sonra ise giriş konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamadım. O yüzden Facebook yerine, e-posta kullanmanızı öneririm.

Sisteme girdikten sonra basit bir tasarım sizi karşılıyor. Sol alt köşede bulunan + işaretine tıkladığınızda bitkinizin fotoğrafınızı çekebilmeniz için kamera açılıyor, her ne olursa olsun kameraya izin vermeniz gerekiyor, aksi takdirde herhangi bir bitki ekleyemiyorsunuz. Kamera ile bitki eklemek için benim yaptığım hataya düşüp büyük kamera simgesine tıklamayın, oradan herhangi bir eylem gerçekleştirilemiyor. Onun yerine beyaz alanın sağ altındaki siyah kamera simgesine tıklamanız ve bitkinizin fotoğrafını o anda çekmeniz gerekiyor. Planty, ne yazık ki galeriden fotoğraf eklenmesine olanak sağlamıyor. Bunun da kullanıcılar için büyük bir eksi olacağını düşünüyorum.

Bitkilerinizin fotoğrafını çekip bitkinize verdiğiniz ismi, bitkinin türünü ve sulama sıklığını seçerek sisteme kaydediyorsunuz. Kayıt işlemlerinden sonra bitkileriniz alt alta sıralanıyor. Platformda en altta, ortada yer alan "Water" kısmında tüm bitkilerinizi suladığınızı belirten bir ifade ile karşılaşıyor ve kabul ettiğinde hepsini o anda sulamış sayılıyorsunuz. Daha sonra sulama işlemi ne kadar sıklıkla gerçekleşecekse her bitki için ayrı bir geri sayım başlıyor. Sistemden bildirimleri aktif ettiğinizde ise sulayacağınız zaman size bir bildirim geliyor.

Şimdilik sadece iOS kullanıcıları tarafından kullanılabilen uygulamanın Android'e gelip gelmeyeceği ise merak konusu. Planty çok yeni bir uygulama olduğu için eksikleri olsa da bitkilerini sulamayı ihmal etmek istemeyenler için vazgeçilmez bir platform diyebiliriz.

Uygulamayı iOS cihazlarınız için App Store'dan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.