Google hizmetlerini kullanarak mobil ve web uygulamaları geliştirmenize yardımcı araç: Sheetbase

Google hizmetlerini kullanarak mobil ve web uygulamaları geliştirmenize yardımcı araç: Sheetbase

Tablo bazlı geliştirme ortamları giderek artıyor. Geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaştığımız e-tablolarla basit site hazırlama uygulaması sheet2site.com gibi yeni bir araç olan Sheetbase bu defa geliştiricileri hedefliyor. Yani bu aracı kullanarak web veya hibrit mobil uygulamalar geliştirebilmek için kod bilgisine ihtiyacınız olacak.

Kurucusu Lam Nhan'in "Wordpress'in veya daha çok Github kurucu ortaklarından Tom Preston-Werner'ın Ruby ile geliştirdiği statik site hazırlama aracı Jekyll'ın küçük bir bebeği olarak tanımladığı Sheetbase, hosting/VPS/sunucu almak ve bir şeyler kurmak zorunda olmadan Google altyapısının tüm bunları sizin için çözmesine izin verdiğiniz bir araç. İnternet sitesi yayına almak için tek yapmanız gereken bir domain almak ve Sheetbase ile sitenizi geliştirmek. Herhangi bir şey kurmak zorunda değilsiniz.

Bireysel kullanıcılar için ücretsiz planı da olmakla beraber aylık 9$ ve yıllık 99$ olmak üzere ek hizmetler ve destek sağlanan ücretli modelleri de bulunan Sheetbase, geliştirilmeye açık yeni bir platform. Google Web App Apps Script'i backend geliştirmeler için kullanabildiğiniz, e-tablolar ile veritabanı SQL veritabanı ile çalışma imaknı veren ve Sheetbase CLI ile komut yazma arayüzü sunan bu araç kelimenin tam anlamıyla GSuite ile yapılabileceklerin sınıırı olmadığının da bir örneği.

Şu anda geliştiricilerin kullanımına sunulmuş olan Sheetbase'in hazır bir blog teması da bulunuyor. İlerleyen dönemlerde bu ürünün son kullanıcının kod yazmadan da kullanabileceği bir hale getirilmesi de amaçlar arasında yer alıyor. Eğer bu aracı denerseniz deneyimlerinizi yorum olarak paylaşmayı ihmal etmeyin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.