Publicis Groupe'un yapay zeka destekli dünyanın en büyük ajansı Marcel'e detaylı bakış

Publicis Groupe'un yapay zeka destekli dünyanın en büyük ajansı Marcel'e detaylı bakış

Tek bir çatı altında çalışan dünyanın en büyük ajansının kaç kişilik bir ekibi vardır hiç düşündünüz mü? Cevap veriyorum, aynı çatı altında çalışan dünyanın en büyük ajansının 80.000 kişilik bir ekibi var. Üstelik bu ekip 130 ülkeye dağılmış durumda. İnternet dünyasını ve kitlesel işbirliğini o kadar iyi yansıtıyor ki!

Dünyanın en büyük iletişim ve pazarlama gruplarından olan Publicis GroupeParis Viva Teknoloji Zirvesinde gerçekleştirdiği bir zirve ile yapay zeka teknolojisi Marcel'i tanıttı. Marcel, benim tabirimle 80 bin kişilik bir reklam ajansı, Publicis Groupe'un tabiriyle "Publicis'i bir holding şirketi yapısından çıkarıp 80 bin kişilik bir kurum platformuna dönüştüren" bir teknoloji.

Marcel, Microsoft AI ve Publicis Groupe Bilgi Grafiği teknoljilerine dayanan, 5 milyardan fazla verinin işlendiği bir yapay zeka platformu. Publicis'in 130 ülkeden 80 bin çalışanı ve bu şirketlerin verileri Marcel platformu sayesinde birbiriyle bağlanıyor. "Peki bu bağlantı ne işe yarayacak ki?" diyorsanız aşağıdaki videoyu izlemelisiniz.

Evet, Marcel sayesinde herhangi bir alanda uzman bir Publicis çalışanına ulaşmak, deneyimlerinden faydalanmak oldukça kolay. Sesli veya yazılı olarak Marcel'e "daha önce Samsung ile çalışmış, perakende alanında çalışmış ve ürün lansmanı konusunda deneyimli birini arıyorum" demeniz yeterli. Öğrenen, tavsiyeler veren yapay zeka altyapısı sayesinde Marcel her geçen gün size çok daha iyi sonuçlar verebilecektir.

Sadece bir diğer çalışana ulaşmak değil, yaratıcılığın sınırlarını zorlamak için yeni projenize veya bir müşterinizin ürününe isim aramak da çok daha kolay olabilir. Tek yapmanız gereken bunu Marcel ile paylaşmanız ve cevapları beklemeniz. Elemek biraz zor olabilir.

Marcel'in en önemli özelliklerinden biri de Publicis Groupe ve Cannes veritabanına bağlanabiliyor olması. Bu sayede herhangi bir alanda daha önce yapılmış işleri görebilir, kullanılan teknolojilere göre projeler arayabilir ve o projeleri geliştiren kişilerle iletişime geçebilirsiniz. Fikir veya teknik destek almak, yaratıcı çözümlerden faydalanmak gerçekten çok önemli. Cannes arşivinde bulunan, daha önce ödüllendirilmiş veya değerlendirilmiş 200 binden fazla proje de elinizin hemen altında hem de filtrelenmiş olarak.

Marcel'in en sevdiğim özelliği ise markaları 80 bin kişilik devasa bir yaratıcı topluluk ile bir araya getiriyor olması. Marka direkt olarak çalışanlara seslenebiliyor, brief vererek toplulukları uygulama aracılığıyla bir araya getirebiliyor. İnanıyorum ki harika sonuçlar doğruacak işbirlikleri çıkacaktır. Markanız için bir projeyi geliştiren ekibin 10 farklı ülkeden 20 kişi olduğunu hayal edebiliyor musunuz?

Son zamanlarda gerçekten bu kadar beğendiğim bir proje olmamıştı. Yıllardır geleneksel iş modelleriyle hareket eden reklamcılık sektörünü derinden sarsacak ve yeni bir iş modelinin kapılarını aralayacak bir model olduğunu düşünüyorum. Global bir köyde yaşadığımızı düşünecek olursak neden sadece bulunduğum ülkedeki bir kaç kreatif kişiyle yetinmek zorunda olayım ki? Her ülkenin değerli isimleriyle çalışmak çok daha cazip. Kitlesel işbirliği dünyayı değiştirmeye devam ediyor!

Adını Publicis Groupe’un kurucusu Marcel Bleustein-Blanchet’dan alan Marcel ilk olarak 2017 Haziran ayında duyuruldu ve 2018 Haziran ayında 1.000 kişilik Publicis Groupe çalışanı ile kullanılmaya başlanacak. Publicis Groupe Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Arthur Sadoun 2 yıllık bir sürede yani 2020 yılına kadar Publicis Groupe çalışanlarının %90'ına ulaşmayı hedeflediklerini belirtiyor.

Android ve iOS uygulaması olarak hayatına başlayacak olan Marcel ilerleyen dönemlerde bir çok farklı platformda Publicis Groupe çalışanlarının karşısına çıkacak sanıyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.