Instagram hikayelerine müzik ekleyebilen, video oluşturulabilen araç: Storybeat

Instagram hikayelerine müzik ekleyebilen, video oluşturulabilen araç: Storybeat

Instagram tarafında, özellikle hikayeler odaklı yenilikler her geçen gün artmaya devam ediyor. Bu yeniliklerin bir kısmı Instagram'ın kendisi tarafından aktif edilse de bazıları farklı uygulamalarla karşımıza çıkabiliyor.

Instagram'da hikaye paylaşmayı ne kadar tercih ediyorsunuz ya da benim gibi paylaşımlarınızda hem müzik hem de görselliği ortaya çıkarmayı ne kadar seviyorsunuz, bilemiyorum. Eğer bu tarz paylaşımlardan hoşlananlar varsa onların gerçekten işine yarayacağını düşündüğümüz bir uygulama ile karşınızdayız; Storybeat.

Storybeat, en yalın haliyle, Instagram'da hikaye olarak paylaşmak istediğiniz bir fotoğrafa ya da videoya müzik eklemenizi sağlayan bir uygulama. Uygulamayı ücretsiz olarak indirdiğinizde, herhangi bir üyelik ya da aktivasyon gerekmiyor, direkt olarak kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Tek yapmanız gereken, uygulamanın fotoğraf albümünüze erişmesine izin vermeniz oluyor.

Storybeat'in giriş sayfasında, uygulamayla yapabilecekleriniz alt alta sıralanıyor. İsterseniz video ya da fotoğrafa müzik ekleyebildiğiniz gibi, fotoğraflarınızdan slayt oluşturabiliyor, fotoğrafınıza canlı video ekleyebiliyor ya da stopmotion ve panoramik videolar oluşturabiliyorsunuz.

Herhangi bir fotoğrafı seçip "next" kısmına tıkladığınızda altta beliren "+" işaretiyle fotoğrafınıza müzik ekleyebiliyorsunuz. Böyle durumlarda akıllara en çok takılan sorulardan biri "Müziği herhangi bir dijital platformdan da ekleyebilecek miyim?" oluyor. Storybeat'le böyle sorulara cevap kalmıyor, çünkü iTunes ve Spotify'dan müzik seçebildiğiniz gibi ses kaydı da kullanabiliyorsunuz. Fotoğraf üzerindeki işlemlerinizi tamamladığınızda ise sağ al köşede bulunan kaydetme butonuna tıklıyorsunuz. Bundan sonra da karşınıza üç seçenek çıkıyor; Instagram'da paylaş, kütüphaneye kaydet ve paylaş. Akabinde seçtiğiniz kategoriye göre paylaşımda bulunabiliyorsunuz.

Tamamen ücretsiz olarak çalışan Storybeat, iOS için App Store'dan indirilebiliyor. Uygulamanın Android kullanıcıları için ne zaman aktif edileceği ise henüz belli değil.

Ayrıca geçtiğimiz haftalarda, Instagram'da gizli müzik kodlarından da size bahsetmiştik. Eğer Instagram bu özelliği kendi içinde aktif ederse böyle uygulamalara da gerek kalmayabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.