Yemeksepeti, 27 ülkenin siparişlerini inceleyerek dünyadaki yemek alışkanlıklarını açıkladı

Yemeksepeti, 27 ülkenin siparişlerini inceleyerek dünyadaki yemek alışkanlıklarını açıkladı

Yemeksepeti, Avrupa’dan Uzak Doğu’ya, Latin Amerika’dan Orta Doğu’ya Delivery Hero bünyesinde yer alan 27 ülkenin siparişlerini inceleyerek kültürlere ve yaşam tarzlarına göre yemek alışkanlıklarını açıkladı.

Dünya yemek alışkanları trendlerinin incelendiği rapora göre, Avrupa ülkeleri kendi mutfaklarından ziyade dünya mutfaklarına ilgi gösteriyor. Uzak Doğu ise kendi geleneksel mutfağını tercih ediyor. Rapora göz attığımızda ülkemizde en çok tercih edilen siparişin "Lahmacun" olduğunu görüyoruz.

Latin Amerika ülkeleri globalleşen lezzetler karşısında geleneksel yemeklerini siparişlerinde üst sıralarda tutuyor. Güney Amerika’ya özgü bir börek çeşidi olan empanadas ve şnitzele benzeyen bir et tarifi olan Milanesa, Uruguay, Brezilya ve Arjantin’de ilk üç sipariş arasında yer alıyor. Avustralya’da, Tai, Kore, Japon, Vietnam, Hint ve Malezya mutfağı favori iken yerel lezzetler, sipariş sıralamasında ancak 14. sırada yer alıyor.

Yemeksepeti’nin raporuna göre, birçok farklı kültürün ve milletin bir araya geldiği Avrupa ülkeleri kendi geleneksel mutfaklarından daha çok diğer ülkelerin lezzetlerine yöneliyor. Avrupa ülkeleri içerisinde en zengin mutfaklardan birine sahip olan ve geleneksel lezzetlerine önem veren Fransızların da komşuları gibi kendi mutfaklarından daha çok dünya mutfaklarına yönelmeleri dikkat çekiyor. Avrupalıların gözde tercihi pizzanın anavatanı İtalya, diğer Avrupa ülkelerinin aksine en çok kendi lezzetlerini tercih ederek geleneksel mutfaklarına sahip çıkıyorlar.

Türk mutfağı, Yemeksepeti siparişlerinin yüzde 30’unu oluşturuyor

Yemeksepeti’ne göre, Türkler geleneksel lezzetlerinden vazgeçmiyor. Her ne kadar burger ve pizza geleneksel lezzetlere uzun bir süredir muadil gibi görünse de Türkler eve siparişlerde kebap ve lahmacun başta olmak üzere geleneksel lezzetleri tercih ediyorlar. Türk mutfağı, Yemeksepeti siparişlerinin yüzde 30’unu oluşturuyor.

Ülkelerin yemek alışkanlıklarını merak edenler, daha kapsamlı bir şekilde aşağıdaki haritadan inceleyebilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.