Kurumsal araç paylaşımı sağlayan Carbon, 1 milyon TL ile ilk tohum yatırımını aldı

Kurumsal araç paylaşımı sağlayan Carbon, 1 milyon TL ile ilk tohum yatırımını aldı

Şirketlerin günlük ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak için kurumsal araç paylaşımı sağlayan Carbon, ilk tohum yatırımını aldığını duyurdu. Hedef Filo ve İstanbul Startup Angels üyelerinden Nexus Ventures’tan 1 milyon TL tohum yatırımı alan Carbon, Duygu Aynur, Jankat Sarı ve Umut Alp tarafından kuruldu.

Aynı binada veya yakın konumda olan şirketler için ilginç bir çözüm sunan Carbon, şirketler için yürüme mesafesinde olan noktalarda ortak kullanım için ayrılmış araçlar bulunduruyor. Kısacası şirketler Carbon noktalarına üye olarak, belirlenen araçlarını kullanabiliyorlar.

Hiçbir taahhüt  gerektirmeden sadece kullandıkları kadar ödeme ve SaaS ile ileri tarihli rezervasyon olanağı sunan girişim, hem ekonomik hem de pratik bir çözüm sağlaması ile dikkat ön plana çıkıyor. Ücretlendirme sistemini şirketlerin ihtiyaçlarına yönelik olarak tasarlayan Carbon, her kullanımı 0-3 saatlik olarak planladı.

Kadıköy'de hizmet veriyor

Kullanıcıların kendilerine özel verilen kartlarla aracı açıp, kilitleyebileceklerini ve hiçbir evrak operasyonu ile uğraşmayacaklarını da ekleyelim. Kullanıcıların işleri bittiğinde de tek yapmaları gereken ise kullandıkları araçları aldıkları noktaya geri getirmek.

Halihazırda uzun veya kısa dönem araç kiralayan veya taksi gibi yöntemlerle ulaşım ihtiyaçlarını sağlayan şirketler için bir çözüm sunan Carbon, İstanbul'un Kadıköy ilçesinde aktif olarak kullanılabilir durumda. Geliştirdiği iş modeli ile şirket çalışanlarının yolculuk masraflarını optimize etmeyi ve hayatlarını kolaylaştırmayı amaçlayan Carbon, alınan yatırımla öncelikli olarak İstanbul’da bulunan 75 bin şirkete ulaşmayı hedefliyor.

Yatırımla birlikte daha fazla noktaya ulaşmak ve operasyon gücünü geliştirmek için adımlar atan Carbon, geliştirmiş olduğu SaaS ve akıllı algoritma ile filo ve operasyon yönetimine çözümler sunmanın yanı sıra farklı pazarlara da açılmayı planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.