Facebook'un pazaryeri Marketplace'te "ev hizmetleri" özelliği aktif edildi

Facebook'un pazaryeri Marketplace'te

Facebook’un kendi toplulukları içinde ürün alım satımı platformu olarak hizmet veren FacebookMarketplace ürününün Türkiye'de de hizmet açıldığını geçtiğimiz aylarda sizlerle paylaşmıştık.

Facebook, Marketplace hizmetini biraz daha geliştiriyor ve ikinci el ürün alım satımına "ev hizmetleri" kategorisini de ekliyor. Bugünden itibaren, Facebook Marketplace'e göz atan ABD'li Facebook kullanıcıları, ev temizleyicileri, tesisatçılar, yükleniciler ve diğerleri gibi en yüksek puan alan ve uzman profesyonellerin yer almasına yardımcı olan yeni bir özellik ile karşılaştılar. Bundan sonra ev servisi için hizmet almak isteyen kullanıcılar, Facebook'un Marketplace platformunda aradıklarını bulabilecekler.

Marketplace'de yer alan profesyoneller, her ne kadar Facebook'un kendi sisteminde görünecek olsa da kaynağı Facebook'la birlikte çalışan Handy, HomeAdvisor ve Porch gibi şirketler olacak. Kısacası, bu şirketlerin dataları Facebook'un Marketplace'ine aktarılmış olacak.

Facebook'un Marketplace'e böyle bir yenilik getirmesinin sebebi, kullanıcıların platformda ev ile ilgili tavsiyeler istemesi olarak açıklandı.

Facebook, iş ortakları aracılığıyla, yüzlerce profesyonele erişim sunarken, kullanıcıların profesyonellerin derecelendirmelerini, yorumlarını, kimlik bilgilerini ve konumlarını görmelerini sağlıyor. Kullanıcılar, projelerini tanımlayarak ve aynı anda birden fazla profesyonele göndererek, sosyal ağ sitesinde doğrudan teklif talep edebiliyorlar. Yanıt veren ev hizmeti profesyonelleri daha sonra müşteri ile haberleşiyorlar.

Özellik, kullanıcıları gruplar halinde sıralamaktan daha fazlasını sunuyor. Örneğin; Marketplace'teki ana “Marketplace Services” sayfasında “evinizi derinlemesine temizleyin” veya “arka bahçenizi hazır duruma getirin” gibi görevler bulunuyor. Kullanıcılar, komutlardan birine tıkladığında eşleşen ev profesyonelleri ile iletişime geçmek için bir form dolduruyorlar. Ev temizliği durumunda, kullanıcı ne kadar sıklıkta bir temizlik istediğini, kaç yatak odasını temizleteceğini, evin bölümlerini ve diğer ayrıntıları formda belirtiyor. Taleplerini paylaşmak içinse "Gönder" butonunu kullanıyor.

Şimdilik ABD'de aktif olan bu hizmetin ülkemize ne zaman geleceği ise henüz belli değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.