Facebook Grup yöneticileri, ücretsiz müşteri hizmetleri aracına kavuşuyor

Facebook Grup yöneticileri, ücretsiz müşteri hizmetleri aracına kavuşuyor

Platformda bulunan on milyonlarca aktif grup ve 1,4 milyar aylık aktif grup kullanıcısıyla Facebook Gruplar, şirketin en popüler ürünlerinden biri olarak öne çıkıyor. Üstelik şirket, dün yaptığı bir güncellemeyle grup yöneticilerine yeni araçlar sunmaya başladı. Müşteri hizmetleri aracı ve çevrim içi eğitim portalı da dahil olmak üzere birçok yeni araca kavuşan grup yöneticileri, etkileşim bakımından Facebook'un en önemli kalesi olmaya hazırlanıyor.

Artık grup yöneticileri, kendilerine sunulan müşteri hizmetleri aracı sayesinde otomatik cevaplar ya da bir bot iletişimi olmaksızın Facebook yetkilileriyle hızlıca irtibata geçebiliyor. Şimdilik sadece belli gruplarda açık olan bu özellik, iOS ve Android işletim sistemlerinde İngilizce ve İspanyolca dillerinde hizmet veriyor.

Grup'ların Ürün Yönetimi Direktörü Alex Deve, bu özelliği oluşturmalarının sebebinin ise grup yöneticilerinin bu yöndeki talepleri olduğunu belirtiyor. Görünen o ki; yöneticiler için Facebook ile iletişime geçmek ve onlardan hızlıca cevap alabilmek oldukça mühim. Bu ücretsiz hizmet ile grup yöneticileri, platformda karşılaştıkları herhangi bir sorunu artık Facebook'a kolayca iletebilecek. Facebook ise bu iletiye bir iş günü içinde cevap verecek. Deve'in söylediğine göre hali hazırda moderasyon ekibini genişleten Facebook, bu aracın yayınlanmasıyla birlikte yeni adayları da ekibe dahil edebilir.

Aslında müşteri hizmetleri aracı, yöneticilerin anlık sorunlarını çözmenin ötesinde Facebook'a da ciddi bir içgörü kazandırmış olacak. Facebook bu hizmet sayesinde grup yöneticilerinin ihtiyaçlarını, yaşadıkları sorunları ve bekledikleri özellikleri daha net bir şekilde görebilecek. Böylece şirket, gruplar özelinde geliştireceği özellikler konusunda da nokta atışı yapabilecek.

Facebook'un grup yöneticilerini hedeflediği diğer bir özellik ise grup yöneticileri için çevrimiçi eğitim merkezi. Facebook Community ismindeki bu eğitim merkezinde grup yöneticileri, konu hakkındaki en iyi örneklere, ürün demolarına ve yönetici topluluğunun uzmanlıklarından ve deneyimlerinden faydalanan durum çalışmalarına erişebiliyor. Sesli ve görüntülü içerik formatında yayınlanan bu paylaşımlar sayesinde grup yöneticileri,  grupları büyütme, kurallar belirleme, ekip inşa etme, grup araçlarını kullanma ve çatışmaları yönetme konularında püf noktalarını inceleyebiliyor.

Facebook eğitim merkezi ve müşteri hizmetleri aracının yanı sıra grup yönetimi için yeni araçlarını da yayına aldı. Bu araçlardan ilki grup yöneticilerinin ve moderatörlerin kaldırılan bir gönderi ile ilgili gönderi sahibine açıklama yapmasını sağlıyor. Bu açıklamada gönderinin hangi kuralları çiğnediği belirtiliyor. Tüm yönetici ve moderatörler açıklamaya faaliyet geçmişini içeren notlar da ekleyebiliyor.

Bir diğer özellik ise grup yöneticilerinin moderasyon yükünü azaltmayı hedefliyor. Ön onaylı üyeler isimli bu özellik sayesinde yönetici ve moderatörler, gönderileri otomatik olarak onaylanacak olan üyeleri önceden seçebiliyor.

Tüm bu yeni grup özellikleri dünden itibaren desteklenen kullanıcıların yüzde 20'sinde yayınlanmaya başlandı. Önümüzdeki haftalarda ise özellikler kademeli olarak dünyanın her yerinde kullanılabilecek. Şu an için sadece İngilizce olarak hizmet veren Eğitim merkezi ise Haziran ayından itibaren İspanyolcayı olarak hizmet vermeye başlayacak.

Gruplar ürünündeki etkileşime oldukça önem veren Facebook, bu etkileşimden faydalanmak için Hikayeler'i gruplara açmış ve Watch Party özelliğini test etmeye başlamıştı. Bir süre önce platformda öne çıkan grupların yöneticilerini düzenlediği bir etkinlikte bir araya getiren Facebook, bu yeni özelliklerin ardından sosyal ağı daha grup odaklı öğelerle donatabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.