Kripto para işlem platformu BTCTürk, 500 bin kullanıcıya ulaştı

Kripto para işlem platformu BTCTürk, 500 bin kullanıcıya ulaştı

Geçtiğimiz Şubat ayında BTCTürk'ün Özgür Güneri tarafından satın alındığını sizlere aktarmıştık. Satın alma sonrası hem BTCTürk'ün hem de blockchain/kripto para teknoloji üzerine odaklanan BTC Trader’in CEO’su da olan Güneri, düzenlenen basın toplantısında BTCTürk hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Ülkemizin en önemli kripto para işlem platformlarından olan BTCTürk, Mayıs 2017’den beri Türkiye’de sanal pazar yeri hukuki standartlarına göre çalışmalarını sürdüren ve global ölçekte Blockchain üzerine odaklanmış ve Blockchain ile kripto para bazlı teknolojileri üreten ve kullandıran bir şirket olarak faaliyet gösteriyor.

Hedef 1 milyon kullanıcı

Sürdürülebilir bir iş modeli kurup kalıcı değer yaratmayı hedefleyen BTCTürk, sadece ülkemizde faaliyet gösteren yerel bir şirket değil aynı zamanda yabancı yatırımcıyı Türkiye’ye çeken global ölçekli bir marka yaratmayı hedefliyor. Şu an için toplamda 500 bin kullanıcıya sahip olduklarını dile getiren Güneri, aktif kullanıcı sayılarının ise 90 bin olduğunu belirtti.

90 bin aktif kullanıcının son 3 ay içinde en az bir kere işlem gerçekleştirmiş kullanıcılar olduğunu da ekleyelim. 2018 yılı itibariyle kullanıcı sayılarını 1 milyona çıkarmayı hedeflediklerini de paylaşan Güneri, yıl sonunda 250 bin aktif kullanıcıya sahip olmayı beklediklerini de sözlerine ekledi.

22 günlük işlem hacmi 523 milyon TL

İşlem hacminde dünyada ilk 50 platformun içerisinde olmayı amaçladıklarını da dile getiren Güneri, şu an için kısıtlı sayıdaki kullanıcı için aktif olan live-chat (canlı destek) özeliğinin yakın zamanda tüm kullanıcıları için aktif olacağını da duyurdu. Şu an için sadece bitcoin, ethereum ve ripple için destek veren BTCTürk'ün ilerleyen günlerde platformuna litecoini ekleyeceğini de belirtelim.

01-22 Mayıs tarihleri arasında 523 milyon TL tutarında bir işlem hacmine sahip olan BTCTürk, bugün itibariyle toplamda 85 çalışana sahip olduğunu da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.