Visual Studio, Live Share eklentisiyle yazılımcılara ortak çalışma alanı sağlıyor

Visual Studio, Live Share eklentisiyle yazılımcılara ortak çalışma alanı sağlıyor

Microsoft'un popüler geliştirme ortamı Visual Studio, Live Share eklentisi ile geliştiricilere ortak bir çalışma alanı sağlıyor. Hangi tür uygulama geliştirdiğniz, hangi programlama dilini kullandığınız ve bu işlemi hangi işletim sisteminde yaptığınızın hiç bir önemi yok, Live Share eklentisi kuruluysa takım arkadaşınız ile hızlı bir şekilde ekran paylaşabilir ve ortak çalışma alanında geliştirme/düzenleme işlemlerini gerçek zamanlı olarak birlikte yapabilirsiniz.

Sizin cihazınızda yapılan geliştirme için bazı uygulamalar eksik olsa bile Live Share eklentisi ile herhangi bir ek uygulama indirmeden geliştirme işlemini yapabiliyorsunuz.

Bu eklentinin bir güzel yanı ise alışkanlıklarınızdan vazgeçmeniz gerekmiyor. Bir çalışma arkadaşınız Live Share ile sizinle bir ekran paylaştığında kişiselleştirilmiş ortamınızda, özelleştirmeleriniz bozulmadan sürece "alışkın olduğunuz şekilde" devam edebiliyorsunuz.

Çalışma arkadaşınızı rahatsız etmeden dosyalar arasında gezinebilmek, bir diğer kişinin imlecini otomatik takip etmek, paylaşımlı terminal gibi özellikleriyle güzel bir başlangıç yapan Visual Studio Live Share, ilerleyen dönemlerde eklenebilecek yeni özellikleri ile bir çok yazılımcıyı memnun edecek gibi görünüyor. Eğer siz de Visual Studio kullanıyorsanız bu yeni özelliği deneyip görüşlerinizi yorum alanından paylaşmayı ihmal etmeyin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.