Gmail'in yeni sürümü ile e-postada kişileri etiketlemek mümkün hale geldi

Gmail'in yeni sürümü ile e-postada kişileri etiketlemek mümkün hale geldi

Twitter ile hayatımıza giren "mention" özelliği, Türkçe karşılığına baktığımızda "bahsetmek" olarak adlandırılsa da teknoloji deyimiyle "etiketlemek" şeklinde karşımıza çıkıyor. Twitter, Facebook ve Instagram gibi sosyal platformlarda kullandığımız etiketleme özelliği artık Gmail için de aktif hale getirildi.

Geçtiğimiz haftalarda yepyeni bir tasarıma kavuşan Gmail, yeni aktif ettiği özelliğiyle ile yazılan e-postalarda başka bir kişinin etiketlenmesine olanak sağlıyor. Erteleme butonu, akıllı yanıt gibi özelliklerin yanında, Gmail'in bu yeni özelliğinin de birçok kişi için büyük kolaylık sağlayacağını söyleyebiliriz.

Gmail'de herhangi bir e-posta yazarken birini etiketlemek istiyorsanız yapmanız gereken, tıpkı Facebook, Instagram ve Twitter'da olduğu gibi kişinin kullanıcı adının başına simgesi getirmek. Kişi listenizdeki kişilerin listesini bu şekilde yazdığınızda e-postaya bir bağlantı eklenmiş olacak. Alıcı, bu bağlantıya tıkladığında yeni bir e-posta penceresi açacak, böylece bu kişi ile iletişim kurabilecek.

Bu özellik, birini birçok kişiye tanıtmak istediğiniz zamanlar için gerçekten büyük bir kurtarıcı olacak gibi duruyor. Ayrıca @ simgesi yerine + ile birini eklerseniz, o kişi otomatik olarak geçerli mesajınızın alıcısı olarak eklenecek. Her iki özellik de hali hazırda yeni Gmail arayüzünde aktif bulunuyor. Eğer gelen kutunuzun sağ üst tarafındaki dişli çark simgesine tıklarsanız, açılan menü ile bu özellikleri kullanabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.