Avrupa Parlamentosu, Mark Zuckerberg'i canlı yayın yapması için zorluyor

Avrupa Parlamentosu, Mark Zuckerberg'i canlı yayın yapması için zorluyor

Kişisel verilerin paylaşımı skandalının ardından, bu olayın asıl sorumlusu olan Cambridge Analytica kapanma kararı almış olsa da Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'in üstündeki kara bulutlar da sabit bir şekilde yerini korumaya devam ediyor.

Mark Zuckerberg, şirketin karıştığı skandallarla ilgili soruları cevaplamak üzere yarın, yani 22 Mayıs'ta, Brüksel'de Avrupa milletvekilleri ile bir araya gelecek. Kapalı kapılar ardında gerçekleşecek olan görüşme, birçok milletvekili tarafından tepkiyle karşılandı. Avrupa Parlamentosu liberal grup başkanı Guy Verhofstadt, görüşmenin kapalı kapılar ardında gerçekleşmesi halinde toplantıya katılmayacağını, herkese açık bir toplantı olması gerektiğini ya da Facebook üzerinden canlı yapılmasının gerekli olduğunu söyledi.

AB Komisyonu'nun Adaletten Sorumlu Üyesi Vera Jourova ise sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda Zurckerberg'in Brüksel'e gelişi ile ilgili duyduğu memnuniyetini dile getirirken, Facebook'un ABD'ye kıyasla Avrupa'da daha fazla kullanıldığını belirterek görüşmenin önemini vurguladı.

Birçok kez özür dileyen Mark Zuckerberg, daha önce de skandallarla ilgili olarak Amerikan Senatosu ve Temsilciler Meclisi'ne ifade vermişti.

Facebook, tüm yaşananlardan sonra kendini toparlamaya çalışsa da sonucun ne olacağı hala merak konusu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.