Elon Musk, Spotify'da müzisyenlerin kazancının düşük olduğundan yakındı

Elon Musk, Spotify'da müzisyenlerin kazancının düşük olduğundan yakındı

Her söylediği ve yaptığıyla gündemde olan Elon Musk, son dönemlerde adından yeni sevgilisi ile söz ettirmeye başladı. Kanadalı müzisyen Grimes, gerçek adıyla Claire Boucher, ile sevgili olan Elon Musk, şimdi de geçtiğimiz haftalarda halkı arzı gerçekleştirilen Spotify'da müzisyenlerin kazancının düşük olmasından yakındı.

Elon Musk, düşük kazancın sadece müzisyenler için değil, plak şirketleri için de düşük olduğunu belirtti. Kendisine Grimes'ın en sevdiği şarkısı sorulunca şarkı ismiyle birlikte bir istatistik paylaşan Elon Musk, düşük kazancın sadece Spotify için değil, diğer dijital müzik platformlarında da geçerli olduğunu açıkladı.

Musk'ın paylaştığı grafiğe baktığımızda en düşük kazancın YouTube'da olduğunu görüyoruz. YouTube'u sırasıyla Pandora, Spotify, Google, Deezer, Amazon ve Apple Music izliyor. En yüksek kazancın sağlandığı platform ise dinlenme başına verdiği 0,02730 dolarla XBOX olurken onu 0,01628 ile Rhapsody ve 0,1284 dolarla Tidal takip ediyor.

160 milyon aktif kullanıcıya sahip olmasına rağmen Spotify'ın müzisyenlere ödediği telif, gerçekten devede kulak kalıyor. Elon Musk'ın yeni bir dijital müzik platformu açıp sanatçıların ve plak şirketlerinin kazancını yükselteceği gerçek olur mu bilinmez ama Spotify'ın bu konuda ne gibi adımlar atacağı ise gerçekten büyük bir merak konusu haline geldi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.