Instagram'ın yeni emoji slider çıkartması yayınlandı

Instagram'ın yeni emoji slider çıkartması yayınlandı

Geçtiğimiz günlerde bilet alma ve rezervasyon özellikleriyle gündeme gelen Instagram, hikayelerde emoji odaklı ve anket çıkartması işlevinde bir çıkartmayı yayına aldı. Emoji slider ismindeki bu yeni çıkartma hikayelerde kayan bir emoji skalasıyla soru sormanızı ve cevaplamanızı sağlıyor.

Anket çıkartmasındaki iki seçenekli yapının aksine Emoji slider, takipçilerinize "nasıl?" sorusunu yöneltebiliyorsunuz. Ayrıca kullanacağınız  emojileri sorunun içeriğine göre belirleyebiliyorsunuz. Böylece artık hikayelerde arkadaşlarınıza yeni çıkan bir şarkıyı nasıl bulduklarını ya da bir dizinin son bölümü hakkındaki düşüncelerini sorabiliyorsunuz. Emojiyi hikayelere yerleştirirken sliderın aşağısında ya da yukarısında konumlandırabiliyorsunuz. Bu arada Emoji slider üzerinden verilen cevapların hikaye istatistiklerinde göründüğünü de belirtelim.

Emoji Slider'ı hemen denemek istiyorsanız, Hikayenizi oluşturduktan sonra çıkartma kütüphanesine gitmeniz yeterli. Çıkartmayı hikayeye yerleştirdikten sonra sorunuzu yazabilir ve son olarak emojinizi seçebilirsiniz. Instagram'ın, kütüphanenizdeki tüm emojileri bu çıkartmada kullanabileceğinizi belirttiğini de söyleyelim. Özellik şu anda uygulamanın Android ve iOS cihazlarında aktif.

Geçtiğimiz günlerde basına sızan test aşamasındaki özellikler arasında Hikayeler için İfadeler özelliği de yer alıyordu. Facebook’ta bir kaç yıl önce kullanmaya başladığımız ifadeleri,  Instagram Hikayeler’e taşımaya hazırlanan Instagram, belki de Emoji slider ile topluluğu bir sonraki aşamaya hazırlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.