Instagram'ın test ettiği ifadeler, çekim modları ve diğer yeni özellikler

Instagram'ın test ettiği ifadeler, çekim modları ve diğer yeni özellikler

Özellikler, ilk olarak uygulamanın kodunu inceleyen bilgisayar mühendisliği öğrencisi Jane Wong tarafından saptandı. Instagram konuyla ilgili olarak paylaşacak herhangi bir şeyleri olmadığını söylerken, testlerin perde arkası çoktan twitter'da konuşulmaya başlandı. Gelin bu özelliklere beraber göz atalım.

Hikayeler için İfadeler

Facebook'ta bir kaç yıl önce kullanmaya başladığımız ifadeleri, yakın zamanda Instagram Hikayeler'de de görmemiz mümkün. Jane Wong'un bir tweet üzerinden paylaştığı bu özelliğe gelen yorumlar, özelliğin son bir kaç aydır Meksika'daki tüm kullanıcılara açık olduğunu gösteriyor. Özellikte ayrıca emoji kullanımına da yer verilmiş durumda. Buna ek olarak özellik Arjantina ve Tayvan'da da bazı kullanıcılara açık.

Hikayeler Ağır Çekim Kayıt Modu

Bir çok video içerik üreticisi, ağır çekim moduna içeriklerinde yer vermeyi seviyor. Bu içerikler, Genellikle telefonun çekim modları ya da üçüncü parti uygulamalar üzerinden üretilebiliyor. Görünen o ki Instagram, bu yeni özellikle birlikte kullanıcılar arasında popüler olan bu içerik türünü kendi kamerası üzerinden yayına almayı planlıyor. Yakın zamanda kamerasında Odak Modu'nu yayına alan Instagram, yeni çekim modları eklemeye devam ederek kameranın kullanım oranını arttırmak istiyor olabilir.

Profilleri Sessize Alma Düğmesi 

Facebook'un geçtiğimiz aylarda kendi platformunda yayına aldığı bu özellikte, kullanıcıları takip etmeyi bırakmadan içeriklerini görmeyi durdurabiliyorsunuz. Kullanıcıların gönderileri üzerinden aktifleştirebildiğiniz bu seçenek, şimdilik Facebook'ta gördüğümüz gibi belli bir zaman aralığı sunmuyor.

Hikayeler Arşivi Takvim Görünümü

Geçtiğimz aylarda yayına alınan Arşiv özelliği, genellikle Öne Çıkarılmış Hikayeler oluşturulmak için kullanılıyor. Olası #tbt içerikleri için oldukça karmaşık bir düzene sahip olan Arşiv, yakın zamanda yeni bir görünüme kavuşabilir. Eski Hikayelerinizin bir takvim üzerinde görülebildiği bu yeni görünümde içeriklere ulaşmak daha kolay.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.