Instagram yeni Odak formatını ve bahset çıkartmasını yayına aldı

Instagram yeni Odak formatını ve bahset çıkartmasını yayına aldı

Daha önce Intstagram'a yeni bir çekim modu ekleneceğinden bahsetmiştik. Instagram, Hikayelerin portre çekimlerine özel yeni formatını kullanıma sunduğunu duyurdu. Odak ismindeki bu yeni format ile kullanıcıların Hikayelerdeki varlığı artık daha fazla belirginlik kazanıyor.

Odak özelliğiyle kullanılarak yapılan ön kamerayla “selfie” ve arka kamerayla portre çekimlerinde, kamera doğrudan kadraja giren yüze odaklanarak arka planı hafifçe bulanıklaştırıyor. Üstelik diğer tüm Hikayeler kamera formatlarında olduğu gibi, Odak modu'nda da çekilen fotoğraflara filtre, çıkartma ve yazı eklenebildiğini de belirtelim.

Bu yeni çekim modu ile birlikte Hikayeler'in önümüzdeki günlerde paylaşım anlamında canlılık kazanacağı kesin. Ancak şimdilik bu çekim modu uygulamanızda aktif olarak yer almıyor olabilir. Tahminimizce o da tüm diğer yeni özellikler gibi kullanıcılara kademeli olarak açılacaktır.

Bu yeni çekim modunun yanı sıra Instagram yeni ve belki de çok beklenen bir çıkartmayı da kullanıma sundu. Şu aralar geri dönen GIF çıkartmalar popülerliğini korurken @bahset çıkartmasını da uygulamadaki yeni yerini aldı. Kullanıcılar artık Hikayeler formatında fotoğraf veya video çektikten sonra çıkartmalar arasından @bahset çıkartmasını seçerek hikayelerinde başka bir hesabı kolaylıkla etiketleyebiliyor.

Hali hazırda etiketleme konusunda oldukça aktif bir kullanıma sahip olan Instagram kullanıcılarının bu çıkartmanın tanıdığı kolaylıkla birlikte etiketleme oranını arttırması pek de şaşırtıcı olmaz. Her ne kadar Instagram'ın ana şirketi Facebook şu günlerde çok ciddi sorunlar ve suçlamalarla karşı karşıya kalmış olsa da bu durum Instagram'ı pek etkilemiyor. Zira kullanıcılar, etkileşimi en yüksek sosyal ağlardan biri olan Instagram'dan vazgeçecek gibi görünmüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.