Bir dönemin yıldızı olan sosyal analiz aracı Klout, kapanıyor

Bir dönemin yıldızı olan sosyal analiz aracı Klout, kapanıyor

Bir dönemin efsane sosyal medya analiz aracı Klout kapılarını bu ay itibariyle kapatıyor. Sosyal ağların yaygınlaşmasıyla birlikte hayatımıza giren Klout, kullanıcıların sosyal ağlardaki etkisini ölçümlüyordu. 25 Mayıs'ta kapanacak olan Klout'a son kez bakmak isteyenler için sitenin hala aktif olduğunu söyleyelim.

Klout, Lithium Techologies tarafından 4 yıl önce 200 milyon dolara satın alınmıştı. Lithium'un planı bu satın alam sonrasında halka arz yapmaktı ancak bu durum hiç hayata geçmedi. Lithium'un sosyal medya hizmetleri alanında birçok farklı ürüne sahip olduğunu da belirtelim. Sosyal medya pazarlama ve müşteri etkileşimine yönelik çeşitli araçlara sahip olan Lithium, Klout'u bu anlamda gözden çıkarmış durumda.

Lithium CEO'su Pete Hess şirketin blogunda yaptığı açıklamada şu cümlelere yer verdi:

Klout satın alması Lithium'a değerli yapay zeka ve makine öğrenmesi yetenekleri ekledi. Ancak Klout tek başına bir hizmet olarak bizim uzun dönem stratejimizde yer almıyor.

Hess, bu bahsedilen yapay zeka ve makine öğrenmesi yeteneklerinin şirketin diğer ürünlerinde kullanılacağını da ifade ediyor.

Tüm bu hikayede en çok dikkat çeken şey ise Avrupa Birliği Veri Koruma Yönergesi'nin rolü. Bir Lithium sözcüsü Klout'un kapatılması hakkında "GDPR'ın yürürlüğe girme tarihinin yaklaşması Klout'u kapatma planlarımızı hızlandırdı" açıklamasını yaparken, bu kapanışın asıl nedeninin şirketin mesajlaşma odaklı uygulamalara odaklanması olduğu da söyledi.

Bu arada Hesse, Klout'un yerini alacak yeni bir uygulamadan bahsetmeyi ihmal etmedi. Hesse, "Yeni sosyal etkisini ölçümleme yöntemimizi Twitter temelli olacak" ifadesini kullandı.

Aslında birbirimize Klout skorumuzu sorduğumuz ve sosyal ağlardaki faaliyetlerimizi Klout ölçümlediğimiz yıllar çok geride kalmıştı. Sosyal ağların yaygınlaşmasıyla birlikte bir dönemin yıldızı olan Klout, sosyal medya tarihindeki yerini çoktan aldı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.