Klout 200 milyon dolara satılıyor

Lithium Technologies ile sosyal profil derecelendirme girişimi Klout’un bir satış anlaşmasına vardığını sizlere kısa süre önce duyurmuştuk. En az 100 milyon dolarlık bir satın alma olacağını belirttiğimiz alışveriş sonunda, Fortune’un haberine göre, resmiyet kazandı ve rakam da açıklandı. Klout, 200 milyon dolar değerindeki bir anlaşma ile artık Lithium Technologies’in oldu.

Böylece bugüne kadar toplam 40 milyon dolar yatırım almış olan Klout, bu yıl içerisinde halka arz planları yapan sosyal müşteri hizmetleri firması Lithium Technologies’e ait oldu. Geçmişte gelir üretmek konusunda sorunlar yaşamış olsa da bu yıl kayda değer bir karlılık hedefleyen Klout, halka arzı öncesinde Lithium Technologies’in elini oldukça güçlendirecek gibi görünüyor.

Klout 200 milyon dolara satılıyor

Pazartesi günü ortak bir basın toplantısı ile açıklanması beklenen satın almanın bir kısmı nakit ve bir kısmı da Lithium Technologies’e ait hisse senetleri ile gerçekleşeceği söyleniyor. Her ne kadar daha önceki yazımızda da belirttiğimiz gibi Klout’un derecelendirme sistemi tartışmaya açık olsa da, günümüzde özellikle de bilişim sektöründe dikkate alınan bir değerlendirme yöntemi olarak göze çarpıyor.

Yakın zamanda görünümü değiştiren ve paylaşım önerilerine başlayan Klout’un önümüzdeki dönemde ne kadar karlı olabileceği merak ediliyor. Şu anda Klout’un birincil gelir modeli “Perks” yapısına dayalı. Bu modelde markalar Klout skorları, ilgi alanları ve coğrafi konumlarına göre Klout kullanıcılarına çeşitli fırsatlar sunuyorlar.

Fakat Klout’un yakın zamanda duyurduğu “Klout for Business” firmanın gelirlerini artırması için ciddi bir fırsat olabilir.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.