Lithium Technologies Klout'u 100 milyon dolara satın alıyor

Lithium Technologies Klout'u 100 milyon dolara satın alıyor

Şirketlere online sosyal müşteri hizmetleri sunan Lithium Technologies, sosyal profil derecelendirme girişimi Klout'u satın aldı. Recode'un özel haberine göre, şirketler arasında anlaşma imzalandı. Tam fiyatı ve koşulları henüz açıklanmayan satın alma işleminin, en az 100 milyon dolar değerinde olduğu bildiriliyor. Nakit ve hisse senedi devri şeklinde gerçekleşmesi beklenen işlem henüz tamamlanma aşamasında.

Anlaşmanın özellikle son bir yıldır zor zamanlar geçiren Klout'a yeni bir soluk getirebilir. Bir süredir yenilenme hevesinde olan Klout geçtiğimiz haftalarda kullanıcılarının sosyal skorlarını yükseltmelerine yardımcı olarak içerik paylaşma tavsiyelerini yayınlamıştı. Şirket bu girişimin ardından kendinden #NewKlout diye bahsediyordu.

Bundan yaklaşık altı yıl önce kurulan şirket, sosyal medya skorlarıyla oldukça popüler hale gelmişti. Ama işler Klout için bir süre sonra kötüye gitmeye başladı. Justin Bieber'a 100 üzerinden 100, ve teknoloji gurusu Robert Scoble'a Barack Obama'dan daha fazla puan vermesi gibi gelişmelerden sonra ağır topa tutuldu. Derecelendirmelerinin güvenlirliği bir anda tartışma konusu olan Klout, son bir yıldır sessiz bir şekilde vicdan muhasebesine yönelmişti.

kloutLithium ise, işletmeler için sosyal müşteri deneyim yönetimi yazılımları geliştiriyor. San Francisco merkezli şirket, geçtiğimiz Eylül ayında halka açılmadna önce 50 milyon dolar sermaye yükseltmişti. Bets Buy, Sephora, Skype, Telstra ve AT&T gibi şirketler Lithium'um müşterileri arasında.

Klout'ın ise işletmelere yönelik Klout for Business hizmetini dünya çapında 200 binden fazla kurumsal şirket kullanıyor. Salesforce ve Microsoft şirketin iş ortakları arasında.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.