Apple, izinsiz lokasyon verisi paylaşan uygulamaları App Store'dan kaldırıyor

Apple, izinsiz lokasyon verisi paylaşan uygulamaları App Store'dan kaldırıyor

Apple, 3. parti firmalar ile izinsiz lokasyon verisi paylaşan mobil uygulamaları Apple Store'dan kaldırmaya başladı. Özellikle Facebook'un veri skandalından sonra teknoloji dünyasını uzun süredir meşgul eden izinsiz veri paylaşımı, Apple engeline takıldı.

Apple'ın App Store ile ilgili yayınladığı kullanım kılavuzlarındaki 5.1.1 ve 5.1.2 bölümlerinde yer alan bilgilere göre, kullanıcısının açık izni olmadan başka firmalar ile lokasyon verisi paylaşan firmaların Apple Store'dan kaldıracağı belirtiliyor. İzinsiz veri paylaşan mobil uygulamalara Apple tarafından bir uyarı gönderildiğini de ekleyelim.

Yapılan uyarı ve bildirimlerde yayıncılara uygulamalarının gerekli kurallara uymadığı bildirildi. Haberi paylaşan 9to5mac'e göre kurallara uymayan uygulamalar, topladıkları veriler ne yaptıklarıyla ilgili detaylı bilgileri paylaşmıyor. Apple'ın bu hamlesinin 25 Mayıs tarihinde kullanılmaya başlanacak olan Genel veri koruma yönetmeliği ile ilgili olduğu da düşünülüyor.

Veri paylaşımı için izin gerekiyor

Genel veri koruma yönetmeliğinin sunduğu yeni kurallara göre teknoloji şirketlerinin kişisel verileri topladıkları bir kişiden açık ve bilgilendirilmiş onay almaları gerekecek. Kısacası kullandığınız uygulamarın sizden veri toplaması için açık bir şekilde izin alması gerekiyor.

Uyarı alan mobil uygulamaların lokasyon verisi toplayan 3. parti firmalar ile lokasyon verisi paylaşan tüm bileşenlerden arınması gerekiyor. Bu kurallara uyan uygulamalar tekrar App Store'a giriş yapabilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.