Yeni Windows 10 ile telefonunuzun özelliklerini PC'ye yansıtıyor

Yeni Windows 10 ile telefonunuzun özelliklerini PC'ye yansıtıyor

Microsoft , dün gerçekleşen yazılımcı konferansı Build'de Windows 10 için tasarlanan “Your Phone” uygulamasının detaylarını paylaştı. Telefonu masaüstü PC'ye yansıtmayı sağlayan uygulama, Windows 10 kullanıcılarının cihazlarındaki metinlere, fotoğraflara ve bildirimlere de masa üstünden erişmesini sağlıyor.

Özellikler iOS ve Android sürümlerine göre farklılık gösteriyor ancak Microsoft, iOS'a kıyasla daha fazla Android telefon özelliğini Windows 10 PC'ye yansıtabiliyor. Öyle ki; PC'de çalışan Android kullanıcıları telefonlarını fiziksel olarak kullanmak zorunda kalmıyor. Aslında bu konsepti Dell'de bu yılın başlarında hayata geçirmek üzere hareket etmişti. Dell'in konseptinde PC üzerinden arama ve bildirimler alınması söz konusuydu. Microsoft’un uygulamasında ise başlangıçta SMS, Fotoğraf ve bildirimlere ulaşılabilecek.

Bu hafta Windows Insiders ile birlikte Your Phone uygulamasını test etmeye başlayacak olan Microsoft, verilen geri bildirimler sonucunda  Windows 10 özelliğini de şekillendirecek. Bu uygulamanın yanı sıra Microsoft, Windows 10'da gerçekleşecek devasa bir güncellemeyi de test ediyor. “Redstone 5,” kod adlı bu güncellemenin bu yılın son bahar aylarında yayında olması bekleniyor.

Bu arada önümüzdeki günlerde bu yeni uygulamayla ilgili başka detaylara erişmemiz de mümkün. Zira Microsoft,  Build etkinliği boyunca "Your Phone" uygulamasının detaylarını paylaşmaya devam edecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.