Volvo, Google ürünlerini araçlarına entegre ediyor

Volvo, Google ürünlerini araçlarına entegre ediyor

Volvo'nun ilk kez geçen yıl  duyurduğu Google ile olan nihai planlarında perde aralandı. İki şirketin stratejik ilişkileri üzerine inşa edilen planlarda, Google Haritalar, Google Asistan gibi teknoloji şirketine ait ürünler Volvo araçlarına entegre edilecek.  İlk Android tabanlı sistemin, birkaç yıl sonra piyasaya sürülmeyi hedefliyor.

Volvo, Google’ın Android işletim sistemine dayanan yeni nesil Sensus bilgi-eğlence sistemine  Google Asistan, Google Play Store, Google Haritalar ve diğer Google hizmetlerini yerleştirmek için çalıştığını duyurdu.

Volvo Cars’ın Google ile ortak çalışmasında amaç, müşterilerinin araçlarla etkileşimde bulunma biçimlerini daha da geliştirmek. Google ve Volvo Cars tarafından geliştirilen uygulamalar ve hizmetler otomobillere yerleşik olacak.

Araç üreticisinin yaptığı açıklamalara göre, yeni nesil Sensus, Android'de çalışacağından, yeni uygulamalar ve yazılım güncellemeleri araçta gerçek zamanlı olarak mevcut olacak. Öte yandan araç sürücüleri, Google Play Store'da yer alan binlerce ek uygulamaya da erişim sağlayabilecekler.

Araç içi deneyimi artıracak

Volvo Cars'taki Araştırma ve Geliştirmeden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Henrik Green,“Yakında, Volvo sürücüleri günlük hayatı kolaylaştıran ve araç içi deneyimi daha keyifli hale getiren binlerce araç içi uygulamaya doğrudan erişebilecek.” dedi.

Google Asistan, otomobilin klima gibi araç içi işlevlerini kontrol etmesine, müzik çalmak ve mesaj göndermek için uygulama kullanmasına olanak tanıyan merkezi bir ses arabirimi sağlıyor. Böylelikle, araç içindeki konforu artıran sistem, sürücülerin de dikkatlerini tamamen yolda tutmalarını sağlayabilecek.

Google Haritalar, yeni nesil Sensus'un yenilenen harita ve trafik verilerini gerçek zamanlı olarak sağlayacak. Sistem, sürücüleri trafik durumlarından haberdar ederken, sürücülere alternatif rotalar da önerecek. Bu arada şirket, büyüyen yazılım mühendisleri gücünü kullanarak Volvo Car Group bünyesinde kendi uygulamalarını, yazılımlarını ve bağlı hizmetlerini geliştirmeye devam ediyor.

Google ürünleri, şüphesiz sürücülerin Volvo otomobil deneyimini daha da geliştirmesine yardımcı olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.