İngiltere'de polisin, yaklaşık 2300 potansiyel suçluyu yanlış tanımladığı ortaya çıktı

İngiltere'de polisin, yaklaşık 2300 potansiyel suçluyu yanlış tanımladığı ortaya çıktı

Yüz tanıma teknolojileri  güvenilirlikleri ile suçluların tanımlanlası ve yakalanmasında polislerin işlerini bir hayli kolaylaştırabiliyor. Ancak mevzu düşük kaliteli görüntülerinin ekseninde dönüyorsa bu, hiç de hoş olmayan sonuçlar doğurabiliyor.

Birleşik Krallık'ta yaşanan bir olay ise bunun son örneklerinden. Geçtiğimiz yıl Galler'de büyük bir futbol maçında çıkan taşkınlıkta göz altına alınan kişilerin yüz tanıma teknolojisinin kurbanı oldukları ortaya çıktı. Fortune'da yer alan habere göre, polisin yüz tarama teknolojisi ile olaya karışan kişileri saptamaya çalıştı. Ancak polis, bunların  sadece yüzde 8'ini doğru tahmin edebildi. Veritabanında saklanan kişilerin yüzde 92'sinin yanlış tespit olduğu anlaşıldı.

Olayı, oranlardan sayılara döktüğümüzde tablo biraz daha net görünüyor. Yani Cardiff'teki 2017 Şampiyonlar Ligi finalinde polis, tanımladığı  2.470 seyirciden sadece 173'ünü doğru tespit edebildi.

Haber, Wired'ın bilgi alma özgürlüğü kapsamında South Wales Polis Departmanı'ndan bilgi alması ile patlak verdi. Ancak polisler konu ile ilgili kamudan özür dilemek yerine, kendilerini savunan bir basın bildirisi paylaştılar.

Son 9 ayda 2000 doğru eşleşme ile 450 kişiyi tutukladıklarını açıklayan South Wales Polis Teşkilatı, yüz tanıma sistemlerinin hiç bir koşulda %100 doğruluk payının olmadığını da eklediler.

South Wales Polisi, Şampiyonlar Ligi finalinde yüksek orandaki başarısızlığın düşük kaliteli görüntüler nedeni ile sistem tedarikçisi NEC'e ait olduğunu söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.