Google Asistan üzerinden sinema bileti almak artık mümkün

Google Asistan üzerinden sinema bileti almak artık mümkün

Geçtiğimiz ay mobilde para alım ve gönderim işlemleri yapmanızı sağlayan Google Asistan, artık  sinema bileti alma kapasitesine de sahip. İnternet üzerinden sinema bileti satan Fandago ile işbirliği yapan Google, kullanıcıların sesli komutlarla sinema bileti almasını sağlıyor.

Kullanıcılar Google Asistan'a sinema bileti almak istediklerini söyledikten sonra, kendilerine yakın konumlarda hangi filmlerin oynadığı ekranda beliriyor. Ekrana dokunarak filmlerin detaylarını görebildiğiniz gibi belirli bir sinema salonuna göre arama yapmanız da mümkün.

Aslında May the Fourth esprisiyle Star Wars'un şerefine 4 Mayıs'ta yayınlanan bu özellik, ABD kullanıcılarının Solo: A Star Wars Story'ye bilet almasını da kolaylaştırıyor.

Bu arada bilet alma işlevinin uzun süredir Siri'de mevcut olduğunu da belirtmekte fayda var. Yine de Google Asistan, Fandango uygulamasını indirmenize gerek kalmadan satın alma yapmanızı sağlıyor. Böylece yardımcı programlar kullanan Siri'den bir adım öne çıkıyor.

Özellik şimdilik sadece Android telefonlardaki Google Asistan'da aktif. iOS işletim sisteminde çalışan Google Asistan ise bilet alma özelliğine yıl sonuna doğru kavuşacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.