Google Asistan mobilde para alım ve gönderim işlemleri yapmanızı sağlıyor

Google Asistan mobilde para alım ve gönderim işlemleri yapmanızı sağlıyor

Son olarak yeni dil desteği ve yazılımcılara açılan eylemleriyle gündeme gelen Google Asistan, Android Pay'in yerini almaya hazırlanıyor. Artık kullanıcılar, Google Asistan üzerinden sesli komutla para alım ve gönderim işlemleri yapabilecek.

Üstelik borç isteyen arkadaşlarınıza sesli komutlarla para gönderimi yaptıktan bir süre sonra Google Asistan üzerinden küçük bir hatırlatma da gönderebiliyorsunuz. Google, şimdilik sadece telefonlarda kullanılabilen bu özelliği, önümüzdeki aylarda Google Home'a da getireceğini ifade etti.

Özelliğin ilk olarak telefonlara gelmesinin sebebi, kimliğinizin telefonlar üzerinden daha güvenli bir şekilde doğrulanabilmesi olabilir. Telefon üzerinden verdiğiniz komutlarda Google, komutun size ait olduğunu onaylamak için sizden bir şifre ya da parmak izi istiyor. Aslında  Google Home hali hazırda farklı konuşmacıları ayır etme yeteneğine sahip. Ancak Google'un bu alanda güvenli bir onaylama işlemini  nasıl yapacağı henüz belli değil.

Eğer şimdiye kadar Android Pay'i kullanmadıysanız Asistan'ın ilk kullanımda sizi bu konuda yönlendireceğini belirtelim. Aynı zamanda Google Pay'den para alım ve gönderim işlemlerinin ücretsiz olduğunu söylemekte fayda var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.