Square, bitcoin işlemlerinde 200 bin dolar kar elde etti

Square, bitcoin işlemlerinde 200 bin dolar kar elde etti

Geçtiğimiz Ocak ayında Square’de, CashApp uygulaması ile kullanıcılarının bitcoin alıp satmalarına olanak tanıyarak kripto para trenine binenler arasına katılmıştı. Çarşamba günü açıklanan şirketin 2018 yılı ilk çeyrek performansında, Jack Dorsey’in bu konuda ne kadar doğru bir karar verdiği ortaya çıktı.

Bu yılın ilk çeyreğinde sadece bitcoin alışsatış işlemlerinden işlem ücreti almamasına rağmen şirket 200 bin dolar kar elde etti. Şirket, bitcoin fiyatlarındaki volatilite sayesinde, 33,9 milyon dolar değerinde bitcoini 34.1 milyon dolara sattığını açıkladı.

Kripto paraların, finansal hizmetlere ulaşımı olmayan insanlara yeni olanaklar tanıdığını belirten Square CEO’su ve kurucu ortağı Dorsey, bitcoinin on yıl içerisinde tek para birimi olacağına inanıyor.

Square’in rakipleri gibi alış-satış işlemlerinden ücret almış olsaydı bu rakamın çok daha yüksek seviyelerde olacağını belirten Nomura Instinet analistlerinden Dan Dovey, bitcoin alış-satışı ile ilgilenmeyen kişileri de bu platforma çektiklerine inanıyor.

Şirketin bitcoin alış-satış işlemlerinden çok büyük karlar beklemediğini de belirten Dovey, yaptıkları araştırmalarda Square uygulamasını kullanan satıcıların yüzde 60’ının ödeme birimi olarak bitcoini kabul edebileceklerini söylediğini, bu durumun bitcoini günlük kullanım içerisine daha fazla adapte edebileceğini anlattı.

CashApp sayesinde bitcoin alış-satış işlemleri başladığından beri Square uygulamasının daha fazla indirildiğini de belirten Dovey, ilk çeyrekte uygulamanın 7 milyon aktif kullanıcısı olduğunu ve AppStore sıralamasında ilk 25’ten hiç düşmediğini de ekliyor.

Bitcoin fiyatlarında ki volatilite beraberinde riskler getirse bile Dolev, Square’in geleceği için endişeli görünmüyor hatta bitcoin fiyatları sıfırı görse bile şirketin başarılı olmaya devam edeceğini belirtiyor.

Kurdukları ekosistemin gün geçtikçe daha da iyi ve başarılı olacağını belirten Dovey, çevirim için e-ticaret sitesi kurma platformu Weebly’ide satın alması ile Square’in çok daha fazla çevrim için kanala sahip olacağını belirtti.

Jack Dorsey’in ileri görüşlülüğü ve fintech şirketlerdeki yönetim başarısı bilinen bir gerçek. Bu başarı Square’in hisse senetlerine sadece bu yıl yüzde 22 değer kazandırdı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.