Facebook, yapay zeka projeleri için yazılımcılara PyTorch 1.0'ı duyurdu

Facebook, yapay zeka projeleri için yazılımcılara PyTorch 1.0'ı duyurdu

Yapay Zeka (AI) teknolojisine büyük yatırımlar yapan Facebook, geliştiriciler için açık kaynaklı yapay zeka teknolojisinin bir sonraki adımını duyurdu. “PyTorch 1.0” olarak adlandırılan sistem, yapay zeka araştırma topluluğundaki herkese çok çeşitli yapay zeka tabanlı projeler oluşturaları için pusula olacak.

Facebook'un geliştiriciler için ABD'nin San Jose kentinde düzenlenen konferansı F8'de konuşan Mike Schroepfer, sistemin şu anda hali hazırda Facebook'un çeviri programında kullanıldığını söyledi. PyTorch 1.0'ın bugün Facebook'ta günlük yaklaşık 6 milyar metnin çevrilmesine yardımcı oluyor. 

PyTorch 1.0'ın derin öğrenmesinin oldukça başarılı olduğu belirtiliyor.  Zira sistem, Facebook'un yaygın olarak kullanılan“ ImageNet ”referansında yüzde 85.4'lük bir doğruluk oranı sağlıyor. 

Görüntü tanıma sistemi için  3,5 milyar fotoğraf tarandı

Facebook'un yapay zeka araştırmaları ve mühendislik ekipleri, insan açıklamaları yerine bu resimlerdeki etiketleri kullanarak, 3,5 milyar halka açık fotoğraf üzerinde bir görüntü tanıma sistemini başarıyla geliştirdiler.

Açık kaynaklı AI çerçevesinin bir sonraki versiyonunu duyuran Facebook, PyTorch 1.0'i elbette sadece çeviri işlemlerinin geliştrilmesi için kullanmayacak. PyTorch 1.0 VR'da da,  avatarların daha gerçekçi bir şekilde hareket etmesini sağlamak için yeni araştırmaları desteklemeye yardımcı olacak. 

Bu arada, şirket ONNX'in de PyTorch 1.0'a entegre edildiğini duyurdu. Facebook, geçtiğimiz yıl Microsoft ile işbirliği yaparak, çerçeveler arası hareketleri daha basit hale getirmek için tasarlanan ONNX'i oluşturmuştu. Entegrasyon sayesinde, böylece modeller diğer çerçevelerle birlikte çalışabilecek.

TechCrunch'ta yer alan bilgilere göre, şirket ayrıca gelecek birkaç ay içinde PyTorch 0.4 ve Caffe2 kod tabanlarını birleştireceğini, profil oluşturma, mobil dağıtım ve kapsamlı satıcı entegrasyonları ile verimli grafik modu yürütme gibi çeşitli özellikleri destekleyen birleşik bir çerçeve oluşturucağını da söylüyor.

PyTorch 1.0,  önümüzdeki birkaç ay içinde beta sürümünde kullanıma açılacak.  

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.