Google, Google Asistan'ı geliştirmek isteyen erken dönem girişimciler için program başlatıyor

Google, Google Asistan'ı geliştirmek isteyen erken dönem girişimciler için program başlatıyor

Google, yapay zeka destekli sanal asistanı Google Assistant'a ek özellikler eklenmesi için bir program başlattı. Google, her geçen gün daha fazla ürüne entegre ettiği platformun özelliklerinde çeşitliliği artırmak için erken dönem yatırım programını geliştirdiğini duyurdu.

'Google Asistant Developer Community Program' adını alan program geliştirmecilere, hızlı büyüme için yatırım sermayesi kazanma fırsatı sağlayacak. Öte yandan erken dönem girişimciler, Google çalışanlarından danışmanlık hizmeti alma fırsatı da yakalayabilecekler. Katılımcıların, Google Assistant ve Google'ın yeni özelliklerine erken dönemde erişim, Google Cloud dahil olmak üzere Google ürünlerinden faydalanma fırsaları da var.

Bu arada programın ilk kez lanse edilmediğini duyuralım. Şirket, yaklaşık 1,5 yıl önce geliştirmecilere asistanın alt yapısına entegre olma fırsatı sağlamak amacı ile Google Assistant'ı geliştirmecilere açmıştı. Ancak Google, bu süre zarfında geliştiricilerin yeteri kadar ilgisini çekememiş olmalı ki, programı daha cazip hale getirmek için programa bu fırsatları ekledi.

Programdan, herhangi bir Google Assistant özelliği geliştirmek isteyen herkes faydalanabilecek. Son olarak programın, sadece uygulama geliştiricilerini değil, aynı zamanda Google Assistant'ı herhangi bir şekilde entegre etmek isteyen donanım geliştiricilerini kapsayacağını paylaşalım.

Google Assistant'ın geliştirilmesine bir katkınız olsun istiyorsanız, linki takip edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.