Snapchat, Spectacles'ın yeni versiyonunu piyasaya sürdü

Snapchat, Spectacles'ın yeni versiyonunu piyasaya sürdü

Geçtiğimiz yıl satılamayan Spectacles gözlükleri yüzünden neredeyse 40 milyon dolar kaybettiğini açıklayan Snapchat, henüz Spectacles macerasından vazgeçmiş değil. Şirket, dün paylaştığı bir blog gönderisinde Spectacles'ın ikinci versiyonunu piyasaya sürdüğünü duyurdu. 150 dolardan satışa sunulan olan yeni Spectacles, stil sahibi duruşu ve kullanışlı yapısıyla ilk sürümü hafızalardan silmeye hazırlanıyor

Şu an için ABD, Kanada, Birleşik Krallık ve Fransa'da satışa çıkan Spectacles, 3 Mayıstan itibaren 13 Avrupa ülkesinde de satın alınabilecek. Ayrıca yeni versiyonun sadece uygulama ve site üzerinden satılacağını da belirtelim. Yani ilk versiyonda olduğu gibi Spectacles'ın Amazon, gezici mağazalar veya SnapBots otomatları üzerinden alınması mümkün değil.

Yeni Spectacles'ın özelliklerine baktığımızda yeni şarj kutusunun bir öncekine kıyasla 3'te 1'i oranında küçüldüğünü görüyoruz. Böylece Spectacles'ın taşınmasını kolaylaştıran Snap, gözlük kabının içine dört ekstra şarj ünitesi de yerleştirerek işlevselliği öne çıkarıyor.  Gözlük kabında olduğu gibi donanımda da değişiklikler mevcut. Yeni versiyonda şarj girişi gözlüğün yan tarafına taşınırken, şarj kapasitesi de unutulmamış. Yeni Spectacles'ta normal bir şarj ile bir haftada 70 video kaydı ve transferi yapılması mümkün. Gözlüğün 70 videoluk hafızaya sahip olması da etkileyici özellikler arasında yerini alıyor.

Tasarım ve ürün kullanımı anlamında bir önceki versiyondan çok daha kaliteli bir gözlükle karşımıza çıkan Spectacles, çerçeveler için 3, camlar için 6 farklı renk seçeneği sunuyor. Hatta ABD kullanıcıları Lensabl üzerinden numaralı gözlük camı da sipariş edebiliyor. Bir önceki versiyonda satışların azlığı aslında biraz da ürünün tasarımıyla ilişkilendirilmişti. Daha yumuşak renkler ve şeffaf cam seçenekleriyle kullanıcılara gerçekten takmak isteyebilecekleri bir ürün sunulmuş oluyor.

https://youtu.be/Qpbyj-hz05s

Donanım detaylarına bakmaya devam ettiğimizde bu versiyonda ön tarafta bulunan donanım kısmının daha ince ve hafif bir hale getirildiğini söyleyebiliriz. Spectacles'ın yeni versiyonuna ekstra bir mikrofon eklenmesi de kayıt esnasındaki seslerin dengelenmesini sağlıyor.

Yeni Spectacles'ta videoların yanı sıra fotoğraf çekiminin de yer aldığını belirtelim. Spectacles'ın sol tarafında yer alan düğmeye uzun bir süre bastığınızda fotoğraf çekebiliyor, kısa bir dokunuşla da 10 saniyelik bir video çekebiliyorsunuz. Bunların dışında ekstra dokunuşlarla videoları 30 saniye kadar uzatmanız da mümkün. Bu kayıtlar esnasında gözlüğün kenarındaki ledlerin yanıp söndüğünü de belirtelim.

Kullanıcıların Spectacles ile çektiği Snapleri uygulamaya aktarması için eskiden QR kod kullananan Snap, bu süreci yeni versiyonda kolaylaştırıyor. Artık kullanıcıların kenardaki butona basarak Spectacles'ı uygulamayla eşleştirmesi mümkün. Aktarılan Snaplere çıkartmalar ve çizimler eklenebilirken, artırılmış gerçeklik filterelerinin eklenmesi söz konusu değil. Bana sorarsanız, son haftalarda artırılmış gerçeklik üzerine yaptığı geliştirmeler ile öne çıkan Snap'in bir sonraki modelde bu özelliği sunması olası.

Snap'in bu ürünle uygulama içindeki kullanıcıları içerik üretimine yönlendirirken, yeni kullanıcıları da tekrar kendine çekmeye niyetlendiğini söyleyebiliriz. Son haftalarda yeni özellikleriyle dikkat çeken Snapchat, yeni Spectacles ile reklam modellerinin yanı sıra ürün satışına bağlı bir gelir modeline de kapılarını  tekrar açmış oluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.