Kullanıcılarına zamanın kıymetini göstermeye çalışan ilerleme çubuğu: Progress Bar OSX

Kullanıcılarına zamanın kıymetini göstermeye çalışan ilerleme çubuğu: Progress Bar OSX

Bilgisayarlar, akıllı cep telefonları gibi elektronik cihazların hatırı sayılır bir yer tuttuğu günümüzde, ekran karşısında geçirdiğimiz zaman çoğu zaman sevdiklerimizle geçirdiğimiz zamandan bile daha fazla olabiliyor. Ya da bazı zamanlar bir şeyin ne kadar önemsiz olduğunu, günlerce yaşadığımız ve sonrasında gereksiz bulduğumuz çoğu endişelerin ardından anlayabiliyoruz. 

'Bu senin hayatın ve her seferinde bir dakikan daha geçti' sloganıyla, Apple kullanıcılarına Progress Bar OSX'ı geliştiren Andrey Azimov ise zaman kavramının önemini genç yaşında farkedenlerden.

Daha öncesinde, kullanıcılarına Google E-Tablolar aracılığıyla  web sitesi oluşturabilmelerini sağlayan araç; Sheet 2 Site'ı geliştiren genç geliştirici 2018'i oldukça sıkı geçiriyor. Kullanıcılarına, hiç bir kodlama bilgisi olmadan dakikalar içinde bir web sitesi kurmalarını sağlayan Sheet 2 Site'da olduğu gibi yeni projesini, yine kullanıcılarının zamanlarını efektif kullanmalarını sağlayacak bir değer odağında topluyor.

Kendisi ile yaptığım küçük bir sohbette Andrey, geliştirdiği bu "ilerleme çubuğu" ile vermek istediği mesajın zamanın ne kadar değerli olduğunu göstermek olduğunu söylüyor. "Değer,  günün / ayın / yılın  ilerleyişidir. Ne kadarını yaşadıysanız, önemli olmayan şeylere hayatınızı harcamamanız konusunda sizi bilinçli tutar." diyor. 

Andrey, fikrin ana kaynağını Twitter'dan  severek takip ettiği hesap @year_progress'den aldığını belirtiyor. Ancak kendisi sadece yılın ne kadarını harcadığını görmek istemediği için ay ve günleri de Progress Bar OSX 'e eklemiş.

Andrey, Sheet 2 Site'ı Freimium bir iş modeli ile kursa da Apple bilgisayarlarda çalışan Progress Bar OSX'in kurulumu için 5 dolar gibi bir ücret istiyor. Kullanıcıları ise ürünün ücretinden memnun gibi görünüyorlar. Zira satışları hiç de fena gitmiyor. Ancak kimi kullanıcılara göre, bu tarz araçların kişide zaman baskısı yaratmak ve ruhsal sağlıklarını olumsuz etkilemek gibi kötü yönleri var.

Aşağıdaki küçük bir demoda da ürünün özelliklerini görüyoruz.

https://www.progressbarosx.com/demo.mp4

Siz ne düşünüyorsunuz? Bu araçlar ile içimizde zaman baskısı artıyor mu? Yoksa Andrey'in dediği gibi  önemli olmayan şeyler için hayatımızı harcamamamız konusunda farkındalık mı yaratıyor?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.