Facebook, topluluk ihlali ile ilgili yeni kurallarını yayınladı

Facebook, topluluk ihlali ile ilgili yeni kurallarını yayınladı

Son dönemde Cambridge Analytica skandalıyla kullanıcılarının güvenini kaybeden Facebook, bu konuda yeni hamleler yapmaya devam ediyor. Facebook, platformda ne tür paylaşımlara izin verildiğini, hangi tür içeriklerin şikayet edilebileceğini ve siteden kaldırılabileceğini detaylı bir biçimde açıklayan şirket içi kılavuzlarını yayınladı.

Facebook'un yayınladığı bu kurallar, platformun ciddi meselelerde çektiği çizginin anlaşılmasına yardımcı olacağı gibi, kullanıcılar tarafından gelecek geri bildirimlerin de önünü açacak.

Facebook’ta firmanın topluluk standartlarını geliştirmekten sorumlu içerik politikaları ekibi, aralarında terörizm, nefret söylemi ve çocukların emniyeti gibi konularda uzmanların da bulunduğu, dünyanın dört bir yanında bulunan 11 ofiste çalışanlardan oluşuyor. Facebook, Topluluk Standartları’nı ihlal edebilecek gönderileri, resimleri ve diğer içerikleri belirlemek için yapay zekadan ve gelen raporlardan faydalanıyor. Bu raporlar 40’tan fazla dilde, 7/24 çalışan "Topluluk Operasyonları" ekibinin üyeleri tarafından değerlendiriliyor. Facebook'ta şu anda 7 bin 500 içerik değerlendiricisi mevcut. Bu sayının geçen yıla oranla yüzde 40 daha fazla olduğunu da belirtelim.

Facebook, itirazların önünü açıyor

Facebook gelecek yıl, insanların platformun kararlarına olan itirazda bulunmasına imkan tanıyan yeni yöntemler de geliştirilecek. Bunun ilk adımı, çıplaklık/cinsellik, nefret söylemi ve görsel şiddet nedeniyle kaldırılan gönderilere itirazda bulunma şeklinde açıklandı. Eğer paylaşım topluluk standartlarını ihlal ettiği için kaldırılırsa, kullanıcı konuyla ilgili bilgilendirilecek ve kullanıcıya ek değerlendirme talebi sunulacak. Bu talep, Topluluk Operasyonları ekibi tarafından takip edilecek ve en geç 24 saat içinde sonuçlandırılacak.

Eğer Facebook hata yaptıysa, kullanıcı bilgilendirilecek ve gönderiler tekrar yayına alınacak.

Facebook tarafından yayınlanan "Topluluk Standartları" maddelerine buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.