Apple belirli MacBook Pro modellerinde ücretsiz batarya değişimi yapacağını duyurdu

Apple belirli MacBook Pro modellerinde ücretsiz batarya değişimi yapacağını duyurdu

Apple 13 inçlik ve Touch Bar'sız MacBook Pro modelleri için ücretsiz batarya değişim programı başlattığını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre ücretsiz batarya değişimi programına dahil edilen MacBook Pro modellerinin hatalı bileşenlere sahip olabilecekleri belirtildi.

Hatırlatmak gerekirse Apple, geçtiğimiz günlerde sınırlı sayıdaki MacBook Pro modellerinin batarya genişlemesine neden olabilecek hatalı bileşenlere sahip olduğunu duyurmuştu. Açıklamasında bu problemin kullanıcılarının güvenliğini tehdit eden bir problem olmadığının da altını çizen Apple, ücretsiz batarya değişimi ile bu sorunu hızlıca ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Ekim 2016 ile Ekim 2017 arasındaki 13 inçlik ve Touch Bar'sız MacBook Pro modellerinin bu sorundan etkilenmiş olabileceğini de ekleyelim. MacBook Pro'nuzun hatalı bileşenlere sahip olup olmadığını ise kolayca öğrenebilirsiniz. Ücretsiz batarya değişim programı için bir site hazırlayan Apple, site üzerinden cihazların seri numaraları ile sorun olup olmadığını tespit edebiliyor.

Tabii ki bunun Apple'ın ilk batarya değişim programı olmadığını da belirtelim. Hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz Aralık ayında eski iPhone’ları yavaşlattığı için özür dileyen Apple, pil değişim ücretlerinde indirime gitmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.