Airship: Projelerinizde yeni özellikleri kademeli olarak yayına alabileceğiniz araç

Airship: Projelerinizde yeni özellikleri kademeli olarak yayına alabileceğiniz araç

Facebook, Google, Airbnb ve daha bir çok büyük şirket, milyonlarca kullanıcıya sahip olduğu için ve her bir ülkenin, bölgenin ve hatta demografik özellikte bulunan kullanıcının farklı alışkanlıklara sahip olduğu için istedikleri her özelliği öyle keyiflerince yayına alamıyorlar. Tabi ki isterseler yayına alabilirler fakat bu kadar büyük platformlarda bir yeni özelliği herkesin kullanımına sunmak gerçekten ciddi bir karar ve çok önemli sonuçlar doğurabiliyor.

Bu nedenle bu teknoloji devleri genelde şirket içinde geliştirdikleri test araçları sayesinde yayına almayı planladıkları bir özelliği sadece belirli bir bölgede bulunan, belli demografik özelliklere sahip kişiler üzerinde test edebilecekleri bir yöntem uyguluyorlar. Ürün geliştiricilerin işlerinin ciddi bir bölümünü oluşturan bu iş "product flagging" veya "feature flagging" olarak adlandırılıyor.

Teknoloji devleri tabi ki bu kadar önemli bir iş için kendi araçlarını geliştirebiliyorlar ve ihtiyaçlarına göre özelleştirebiliyorlar fakat her şirketin bunu yapması pek olası değil. Tam da burada product flagging araçları devreye giriyor. Geçtiğimiz günlerde ProductHunt üzerinde oldukça iyi bir puan toplayan Airship projesi de bu araçlardan biri ve 2014 yılından beri çok büyük teknoloji şirketlerine hizmet veren LaunchDarkly karşısında iyi bir rakip olabilecek gibi görünüyor.

Geliştirdiğiniz bir özelliği belirli hedef kitlelere göstererek yapacağınız testler, tüm kullanıcılara açıp açmama konusunda size oldukça iyi bir içgörü sağlayacaktır. Böylece teknik tarafta oldukça zaman kazanmış olacak ve ayrıca yanlış özellikleri herkese sunmadan doğru kararı verebileceğiniz için kullanıcı kayıpları yaşamayacaksınız.

Ücretsiz deneyebileceğiniz bu ürünün bir çok farklı paketi de bulunuyor. Ürünü kendi projelerinizde denerseniz eğer deneyimlerinizi yorum olarak paylaşmayı ihmal etmeyin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.