Şirketlere geçici çalışan bulan Wonolo, 13 milyon dolar yatırım aldı

Şirketlere geçici çalışan bulan Wonolo, 13 milyon dolar yatırım aldı

"Esnek çalışma saatleri" iş ilanlarının vazgeçilmezi olan maddelerden biridir. Her ne kadar bu esneklik sizin faydanıza olmasa da esnekliğin iş dünyasına katkıları giderek artmaya başlıyor. Özellikle Airbnb ve Uber gibi şirketlerin başarılarının arkasında önemli bir "esneklik" olgusu yer alıyor. Evet, Airbnb evlerin sahibi değil ve Uber tüm araçların sahibi değil fakat başarılı olmalarının arkasındaki nedenlerden biri "esnek" olmaları da diyebiliriz.

Eski Coca Cola çalışanları AJ Brustein ve Yong Kim, uzun yıllar kurumsal hayatta çalışırken yaşadıkları deneyimlerden yola çıkarak şirketlerin hızlı bir şekilde geçici çalışanlar bulmasını sağlamayı amaçlayan Wonolo'yu kurdu. 2013 yılında hizmet vermeye başkayan Wonolo, 13 milyon dolarlık yeni yatırım aldı. Sequoia Capital tarafından yürütülen yeni yatırım turunda zaten daha önce yatırımları bulunan PivotNorth ve Crunchfund yatırım şirketlerine ek olarak Base10 yatırım şirketi de katıldı. Sequoia Capital'den Jess Lee de ekibin finans yöneticileri arasında katıldı.

"İnsanların boş vakitlerini değerlendirebileceği işler bulabilmek gerçekten büyük bir fırsat!" diyor Brustein ve ekliyor; "İşsiz olan, çalışma saatleri dolayısıyla çok fazla vakti olan veya sadece borçları dolayısıyla daha fazla çalışmak isteyen bir çok kişi var ve bu alanda çok büyük bir pazar oluşuyor." Amerika'da da giderek artan işsizlik, bu pazarın büyüme nedenlerinden biri çünkü artık bir çok günlük işte çalışan kişi işlerini teknolojiye kaptırdığı için daha az çalışmak durumunda kalabiliyor.

Normalde bu tür işler yerel ajanslar tarafından çözülüyor fakat Wonolo, çalışan arayan şirketlerin ilanı yayınladıkları anda iş arayan kişilere bildirim gönderdiği için çok daha hızlı bir şekilde (4 dakika olduğu iddia ediliyor) bu problemi çözebiliyor. En büyük avantajı o anda iş bekleyen bir çok kişiye sahip olmak ve şirketler de işlerini yapmaya hazır kişilerden başkasını istemiyorlar zaten diyebiliriz.

Çalışanlara ödemeler, işler başarıyla tamamlandıktan sonra yapıldığı için şirketler tarafında bir sorunla karşılaşılmıyor ve hatta şirketler bu çalışandan memnun kalırlarsa ona tam zamanlı iş bile teklif edebiliyorlar. Çalışanlar bir yerde çalışırken boş vakitlerini Wonolo üzerinden buldukları işlerle tamamlayarak bir çok rozet kazanabiliyor ve tabii ki bunlar da bir sonraki işi alırken etkili olabiliyor.

Tabii ki bir çok iş ilanı sitesi var ve yerel ajans bu işi yapıyor fakat unutmamız gereken şey şu anda Wonolo'nun ev işleri, etkinlik çalışanları, taşıma gibi genel günlük işlere odaklandığı.

İnternet sitesi her şeyin yapıldığı platform gibi görünse de üyelik de dahil her şey mobil uygulamalar aracılığıyla tamamlanıyor. Hızlı olmasının nedeni de bu, mobil uygulama sahipleri anlık bildirimleri kapatmadığı sürece anında yeni işlerden haberdar oluyor ve işi kapmak için yarışıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.