Kripto yatırımlarında güvenlik sınır tanımıyor: Deri altında bitcoin cüzdanı

Kripto yatırımlarında güvenlik sınır tanımıyor: Deri altında bitcoin cüzdanı

Hollanda’lı IT güvenlik uzmanı ve kripto para ATM üreticisi GeneralBytes’ın sahibi Martijn Wismeijer kripto para yatırımlarını güvence altında tutma konusunda bir adım ileriye gitti. 2014 yılında her iki eline de, içinde bitcoin cüzdanlarının anahtarlarının şifreli olarak saklandığı yakın alan iletişim çipi yerleştirtti.

Kripto para yatırımlarındaki kayıplarının yüzde 80’inin kripto para borsalarının bilgisayar korsanları tarafından saldırıya uğraması ve hırsızlık gibi sorunlar ile kaybettiğini belirten Wismeijer, 2010 yılında çipleri taktırmış olsaydım şimdi zengin bir yatırımcıydım sözleri ile özetliyor kayıplarını.

Wismeijler’in deri altına çip yerleştirip kripto paralarını burada tutmasına birazda merak sebep olmuş. Sonuç olarak en başarılı temassız ödeme sistemi diye tanımlıyor fikrini.

2 milimetreye 12 milimetre ebatlarında olan çip camdan üretilmiş ve 888 byte veri saklayabiliyor ki bu 26 adet şifrelenmiş bitcoin adresini depolamak için yeterli bir alan. Cep telefonundaki bir uygulama vasıtası ile çipleri taratıp şifreleri çözen ve daha sonra bitcoin ile alışverişini yapan Wismeijler, çipleri her gün alışverişte kullandığını belirtiyor. Başkalarının elindeki çipleri tarayıp bitcoinleri çalmaması için cep telefonundaki şifre çözme programı aradaki bu güvenlik adımını sağlıyor.

Çıkan haberlerden sonra artan ilgi ve tanınırlık sebebi ile çiplerde yüklü miktarda krito para barındırmayan Wismeijler, verdiği bir demeçte kendi gibi deri altı bitcoin cüzdanı bulunan en az 50 kişi daha tanıdığını belirtmişti.

Kripto para cüzdanlarını deri altına yerleştirmek biraz abartılı bir güvenlik önlemi olabilir ancak hali hazırda çıkartılmış olan bitcoinlerin yüzde 23’ü geri döndürülemez şekilde kaybolmuş durumda ve bu durum sınırlı sayıda ki bir varlığı korumak için kişilerin akıl almaz yöntemlere başvurmasına neden oluyor.

Sağlık bakanlıkları tarafından onaylanmış olsa da, deri altına yerleştirilen yakın alan iletişim çiplerinin kanser riski taşıdığına dair araştırmalar da mevcut.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.